DOVADA ca Barca are cea mai tare academie din lume! Ajax a creat cei mai multi jucatori, doua echipe din Liga 1 sunt in topuri! ANALIZA

Autor: Sport.ro
Marti 21 Ianuarie 2014, 12:20

	DOVADA ca Barca are cea mai tare academie din lume! Ajax a creat cei mai multi jucatori, doua echipe din Liga 1 sunt in topuri! ANALIZA

Doar doua echipe din Romania se pot lauda ca au prins topurile - Ceahlaul si Dinamo!

Ajax are cea mai tare academie de fotbal in acest moment! Olandezii i-au depasit pe cei de la FC Barcelona si Arsenal, avand nu mai putin de 69 de jucatori in primele 31 de campioanate din Europa. Totusi, situatia este diferita cand vorbim despre principalele 5 campioanate din Europa - Barca este lider autoritar cu 44 de jucatori, peste Lyon si Real Madrid, cu cate 31.

Iata cei 44 de jucatori crescuti de Barca ce evolueaza la echipe aflate in primele 5 campionate din lume:
16 aflati inca la club: Cuenca, Tello, Valdés, Olazábal, Puyol, Piqué, Bartra, Montoya, Xavi, Iniesta, Fabregas, Busquets, Dos Santos, Sergi Roberto, Messi, Pedro.
28 joaca la alte echipe: Arteta, Arsenal; Deulofeu, Everton; Muniesa, Stoke; Riera, Osasuna; Botía, Elche;  Xumetra, Levante; Casado, Málaga; Martínez, Vallecano; García, Vallecano; Trashorras, Vallecano; Baena, Vallecano; Falqué, Vallecano; Fontàs, Celta Vigo; Alcântara, Celta Vigo; Sánchez, Espanyol; García, Espanyol; Lanzarote, Espanyol; Verdú, Real Betis; Peña, Real Valladolid; Valiente, Real Valladolid; Sastre, Real Valladolid; Navarro, Sevilla; Valderrama, Sevilla; Romeu, Valencia; Giovani dos Santos, Villarreal; Motta, PSG; Thiago, Bayern; Reina, Napoli.

Iata cei 27 de jucatori crescuti de Arsenal ce evolueaza la echipe aflate in primele 5 campionate din lume:
10 aflati inca la club: Szczesny, Gibbs, Boateng, Wilshere, Frimpong, Bendtner, Afobe, Akpom, Ramsey, Walcott.
17 joaca la alte echipe: Cole, Chelsea; Thomas, Crystal Palace; Gayle, Crystal Palace; Sidwell, Fulham; Pennant, Stoke; Larsson, Sunderland; Aliadière, Lorient; Sunu, Lorient; Angha, Nürnberg; Djourou, Hamburg; Connolly, Cardiff; Senderos, Fulham; Clichy, Manchester City; Mannone, Sunderland; Song, Barcelona; Fàbregas, Barcelona; Barazite, Monaco.

Intr-un clasament al echipelor care au produs cel mai bine pentru cele 5 campionate din Europa, dar nu joaca in ele, primul loc este surprinzator ocupat de Le Havre cu 20! Urmatoarele 2 sunt River Plate si Boca Juniors.

Studiul a fost publicat de elvetienii de la CIES Football Observatory, o organizatie de cercetari. Pentru aceasta analiza, studiul CIES a luat in calcul 472 de clubri din 31 de campionate ale Europei, avand mai multe analize in functie de nationalitate, stilul de joc, numarul de transferuri, experienta internationala, varsta, inaltime sau durata in care a stat fiecare jucator la un club si multe altele.

Cei de la CIES au analizat toate cele 31 de Ligi, avand si o sectiune unde au identificat cei mai promitatori 25 de jucatori in fiecare divizie - Romania este ultima din categoria a 2-a. In Liga 1,

Ceahlaul detine recordul pentru cel mai mare procent al jucatorilor crescuti de club cu 37,5%.

In schimb, Dinamo este singura echipa din Romania aflata in top in ceea ce priveste jucatorii crescuti care au ajuns la alte echipe din cele 31 de campionate analizate. Pentru a fi luat in calcul, un jucator trebuie sa fi petrecut 3 ani sau mai mult in programul de dezvoltare al clubului mentionat intre varstele 15-21.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Creștere îngrijorătoare a numărului de infectări. În Ilfov se introduc din nou restricții
BRAT

Modifică setările cookies