Campionate externe

Doping la nivel inalt in fotbalul european?! Teste ingrijoratoare! Detaliul care a dat ALARMA la UEFA

Panica la UEFA! Un studiu a scos in evidenta un numar neasteptat de cazuri in care s-a inregistrat un nivel ridicat al testosteronului, sugerand practici dopante, anunta nemtii de la ARD.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Septembrie 2015, 16:03
Data actualizarii: Duminica 20 Septembrie 2015, 16:18

Acest studiu a fost efectuat de 12 laboratoare europene specializate in lupta impotriva dopajului, pe baza a 4.000 de esantioane de urina prelevate de la 900 de fotbalisti de inalt nivel, intre 2008 si 2013. Dintre acestea, 68 de esantioane (anonime), respectiv 7,7 la suta, prezentau un nivel al testosteronului care s-ar putea datora consumului de substante dopante, insa ar putea avea si o origine naturala, adauga sursa citata.

Un purtator de cuvant al UEFA a subliniat ca este vorba de un studiu complex, publicat initial la inceputul acestei luni in revista medicala "Drugs Testing And Analysis", insa a precizat ca nu este posibil "sa se traga concluzii definitive dupa un singur studiu".

Oficialul a reamintit ca UEFA a initiat peste 2.000 de teste antidoping pe sezon in competitiile pe care le organizeaza si ca nu au existat, in ultimele trei sezoane, decat doua cazuri pozitive.

ULTIMELE STIRI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies