Campionate externe

Decizie fara precedent in fotbalul mondial: Rusia interzice antrenorii straini la cluburi. Portita lasata in regulament: Villas Boas poate fi "consultant"

Ministerul Sporturilor din Rusia ar fi adoptat, potrivit Eurosport, o masura fara precedent in fotbalul mondial: cluburile sportive nu vor mai putea numi antrenori straini.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Octombrie 2015, 18:52
Data actualizarii: Joi 29 Octombrie 2015, 19:08

O veste pe cat de bizara, pe atat de neasteptata vine din Rusia, acolo unde Ministerul Sporturilor ar fi luat o decizie unica in fotbalul mondial.

Potrivit Eurosport Rusia, Ministerul Sporturilor a semnat un decret oficial prin care interzice cluburilor sa mai numeasca antrenori de alta nationalitate decat cea rusa.

Sursa citata prezinta si documentul datat in 21 septembrie, dar publicat abia astazi.

Decizia luata de Ministerul Sporturilor are la baza ideea de a promova si mai mult antrenorii de nationalitate rusa si vine dupa ce Liga Profesionista de Fotbal de la Moscova a adoptat in trecut decizii similare, insa la nivelul jucatorilor. In Rusia, echipele au dreptul sa foloseasca doar un numar limitat de fotbalisti straini.

Interesant este totusi ca managerii straini precum Andre Villas Boas, care activeaza in prezent la Zenit, ori Franky Vercauteren, de la Krylia Sovetov, singurii din prima liga rusa, vor putea ramane la cluburi, insa doar pe pozitii de "consultanti".

Modifică setările cookies