Clubul lui Mario Balotelli s-ar putea retrage din campionat: "S-a săturat și el! Nu ne putem lăsa umiliți"

Mario Balotelli Christian Constantin Elvetia FC Sion Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 19:31
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 19:31

Preşedintele clubului de fotbal FC Sion, Christian Constantin, a declarat că nu exclude retragerea echipei din campionatul Elveţiei din cauza arbitrajelor, scrie ziarul Le Matin.

Christian Constantin opinează că este lezat sistematic de VAR şi a apărat "lupta" lui Mario Balotelli, cel mai cunoscut jucător al echipei, despre care a spus că seamănă cu a sa. Oficialul lui Sion a denunţat felul cum este folosit VAR şi a pledat pentru arbitri străini.

FC Sion anunță că se poate retrage din campionat

Constantin s-a referit la faptul că Mario Balotelli a comparat Liga elveţiană de fotbal cu o "mafie" după meciul dintre FC Sion şi FC Basel (0-0), atacantul italian considerând că arbitrul a tolerat jocul dur al adversarilor.

"Eu nu am fost la curent cu nimic. Nu e corect să-i spun să tacă atunci când l-au masacrat fără ca arbitrul să tresară. În loc să-l protejeze, preferă să închidă ochii. Dacă VAR şi-ar fi făcut corect treaba duminică la Basel, nu s-ar fi ajuns niciodată aici", a spus oficialul lui FC Sion, care este cunoscut pentru declaraţiile şi gesturile controversate pe care le-a făcut de-a lungul anilor.

"Nu poţi să te laşi astfel umilit fără să reacţionezi. Ceea ce denunţă Mario după câteva meciuri disputate în Elveţia este ceea ce eu trăiesc zilnic de multă vreme. Unii nu fac decât să toarne gaz pe foc şi după aceea se miră că e un incendiu. Pot să înţeleg că el s-a săturat. Ţinând cont de experienţa lui, are dreptul să vorbească. Există un regulament pentru cei din Elveţia franceză şi altul pentru cei din Elveţia germană", a adăugat Constantin.

Comisia de disciplină a Ligii elveţiene de fotbal (SFL) l-a suspendat provizoriu un meci pe Balotelli pentru gestul obscen din timpul întâlnirii cu Basel. SFL a anunţat de asemenea că va analiza postările sale de pe reţelele de socializare.

Naţionala Elveţiei, calificată la Cupa Mondială 2022, este una din adversarele României în preliminariile EURO 2024.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!