Campionate externe

Bombardierii Europei | Real Madrid si Bayern, echipele cea mai mare medie de SUTURI, Barcelona a ratat podiumul! Cum arata TOPUL

•Real Madrid si Bayern Munchen sunt echipele la meciurile carora e aproape imposibil sa prinzi un 0-0.
•Campioana Europei si campioana Germaniei sunt echipele cu cea mai mare medie de suturi pe meci din Europa

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Ianuarie 2015, 17:24
Data actualizarii: Miercuri 07 Ianuarie 2015, 17:48

Publicatia britanica Goal.com a intocmit astazi un top al celor mai ofensive echipe din primele cinci campionate ale Europei, luand in considerare numarul de suturi pe care formatiile din Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 si Bundesliga le-au expediat in prima parte a sezonului.

Echipa cu cele mai multe goluri din La Liga si cu golgheterul la zi al competitiei (Cristiano Ronaldo) este si cea cu cea mai mare medie de suturi de pe continentul european. Este vorba, bineinteles, despre Real Madrid, formatie care isi "bombardeaza" adversarele la fiecare partida. Campioana Europei si castigatoarea Campionatului Mondial al Cluburilor are o medie de 14.94 suturi pe meci si una de aproximativ 25% in ceea ce priveste rata de conversie.

Ocupanta a locului doi in clasamentul intocmit de britanici este Bayern Munchen. Echipa lui Pep Guardiola are o medie de 14.47 suturi pe meci si 41 de goluri marcate in Bundesliga. Lider in campionatul intern, Bayern are nu mai putin de 14 victorii din 17 posibile, restul fiind rezultate de egalitate.

Surprinzator, locul al treilea este ocupat de o formatie din Italia. Napoli, locul 4 in Serie A, a reusit sa depaseasca Barcelona la acest capitol. Formatia lui Rafa Benitez i-a testat pe portarii adversi cu peste 13 suturi pe meci. Mai exact, media echipei de pe San Paolo este 13.94, in timp ce cea a Barcei este de 13.53.

Clasamentul celor mai ofensive echipe de pe continent este intregit de Juventus (13.29 suturi pe meci), Wolfsburg (12.94), Olympique Marseille (12.68), Manchester City (12.55), Bayer Leverkusen (12.35) si Borussia Dortmund (12.12).

Interesant este ca liderul din Premier League, Chelsea, nu a intrat in top 10, echipa lui Jose Mourinho fiind intrecuta de Borussia Dortmund, formatie care se afla pe penultimul loc din Bundesliga.

La celalalt pol al topului se afla formatii precum Cesena, Deportivo La Coruna si Parma, care au trimis in prima parte a sezonului in jur de 6 suturi pe meci.

Modifică setările cookies