Blatter, gata sa pledeze pentru NEBUNIE :) "Sunt curat si FIFA nu este corupta!" Afirmatii halucinante din partea elvetianului

Blatter, gata sa pledeze pentru NEBUNIE :) "Sunt curat si FIFA nu este corupta!" Afirmatii halucinante din partea elvetianului

Sepp Blatter neaga orice forma de coruptie organizata la FIFA si anunta ca ii era imposibil sa isi controleze toti angajatii! 14 dintre ei sunt deja in spatele gratiilor! 

"Sunt curat si FIFA nu este corupta", a afirmat cu fermitate Sep Blatter, presedintele demisionar al Federatiei Internationale de Fotbal, implicata intr-un enorm scandal de coruptie care s-a soldat cu arestarea mai multor responsabili ai forului international la solicitarea justitiei americane.

"Stiu ce am facut si ce nu. Am propria mea constiinta si stiu ca sunt un om onest. Sunt curat. Nu sunt deloc nelinistit", a declarat Joseph Blatter, presedinte al FIFA din 1998 si reales in luna mai pentru un al cincilea mandat inainte de a-si anunta demisia.

"Mi-am inaintat demisia pentru ca am vrut sa protejez FIFA. Pe mine ma protejez singur. Sunt suficient de puternic pentru asta. Institutia nu este corupta. Nu exista coruptie in fotbal. Exista doar la nivel individual, dar nu coruptie generalizata si organizata", a adaugat Blatter, in varsta de 79 de ani.

14 persoane, fosti responsabili ai FIFA sau ai unor societati de marketing care au cumparat drepturi TV de la Cupele Mondiale, au fost pusi sub acuzare la New York.

Conform justitiei americane, ei au acceptat sa dea mita in valoare de 110 milioane dolari, prin intermediul unei entitati cunoscute sub numele Datisa, pentru a obtine de la CONCACAF (Confederatia Americii de Nord, Americii Centrale si Caraibelor) si CONMEBOL (Confederatia sud-americana) drepturile exclusive pentru trei editii ale competitiei Copa America (2015, 2019 si 2023), precum si pentru editia Centenarului din 2016. Cel putin 40 de milioane ar fi fost deja platite, conform aceleiasi surse.

Sapte responsabili, intre care Jeffrey Webb, fost vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv al FIFA, figureaza printre cele 14 persoane inculpate de justitia americana.

Revenind la reformele solicitate de principalii sponsori ai FIFA, Joseph Blatter si-a exprimat mirarea: "Noi am demarat reformele noastre in 2011. De aceea nu inteleg de ce media afirma ca FIFA este corupta. Pe teren nu este usor sa controlezi toti jucatorii. Dar cine poate controla direct 300 de milioane de persoane, 1,6 miliarde indirect? Este imposibil", a subliniat Blatter.

Comisia de reforme a FIFA, a carei creare a fost anuntata in luna iulie de Sepp Blatter, se va reuni pentru prima oara pe 2 si 3 septembrie la Berna. Congresul extraordinar de alegeri, ce va desemna noul presedinte al instantei mondiale, va avea loc pe 26 februarie 2016. 

Citeste si:FIFASepp Blatter
VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 9 martie. 4.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
BRAT

Modifică setările cookies