Aparitie bizara in lupta pentru clubul anului! Real, Bayern si Juventus se bat cu o echipa de categoria a doua! Nominalizarile Globe Soccer Awards

Autor: Sport.ro
Duminica 28 Decembrie 2014, 18:21

	Aparitie bizara in lupta pentru clubul anului! Real, Bayern si Juventus se bat cu o echipa de categoria a doua! Nominalizarile Globe Soccer Awards

•Globe Soccer Awards, gala milionarilor arabi din zona Golfului, va bifa in acest final de an cea de-a 5-a editie
•Arabii au facut nominalizarile pentru cateva categorii, printre care si "Clubul anului" si "Arbitrul anului"
•Din juriul care decide castigatorii fac parte si Fabio Capello, Luis Figo sau Demetrio Albertini

Seicii milionari din zona Orientului Mijlociu nu se multumesc doar sa investeasca bani in cluburi importante din Europa, asa cum sunt Manchester City sau PSG, insa vor sa promoveze fenomenul cat mai mult in regiune si sa faca din Emiratele Arabe o destinatie favorita a echipelor mari.

Bogatii din Golf, care si-au luat deja angajamentul sa organizeze Cupa Mondiala din 2022, incearca prin fel de fel de mijloace sa promoveze cat mai mult fotbalul.

Pentru asta, pe langa investitiile masive in fotbalisti cu nume importante, seicii au decis sa organizeze si o serie de evenimente menite sa ii aduca pe pamant arab pe Ronaldo, Messi, Xavi sau Iniesta.

Globe Soccer Awards este un astfel de eveniment. Ajunsa la a 5-a editie, gala care are loc la Dubai ii va avea ca protagonisti pe unii dintre cei mai mari fotbalisti, dar si unele dintre cele mai importante cluburi ale lumii.

Arabii au facut deja nominalizarile pentru trei categorii importante, intre care "Clubul anului", "Arbitrul anului" si "Impresarul Anului". Acestia urmeaza sa anunte si numele pentru "Fotbalistul anului" si "Antrenorul anului".

Categoria care a acaparat toata atentia pana in acest moment este, bineinteles, cea din care va fi ales cel mai bun club de fotbal din lume. Aici, asa cum era de asteptat, se vor lupta Real Madrid, Bayern si Juventus, dar si echipe surpriza ca Ajax si FC Basel. Surprinzator este si faptul ca nicio formatie din Anglia nu a fost nominalizata.

Pentru titlu de cel mai bun arbitru se vor lupta Nicola Rizzoli (Italia), Bjorn Kuipers (Olanda), Alireza Faghani (Iran), Janny Sikazwe (Zambia), Bakary Papa Gassama (Gambia, dar si japonezul Yuichi Nishimura, cel care s-a evidentiat la Campionatul Mondial printr-o gafa de proportii. De asemenea, pe lista mai apar doi arbitri din Tahiti, un columbian, un brazilian si doi mexicani.

La categoria "impresarul anului" apar nume grele, Jorge Mendes, reprezentantul lui Ronaldo, Falcao sau Mourinho, luptandu-se cu Pere Guardiola, nimeni altul decat fratele lui Pep Guardiola. Pe lista mai apar Volker Struth (agentul lui Toni Kroos si Mario Gotze) si Giovanni Branchini (cel care i-a reprezentat de-a lungul anilor pe Rui Costa, Hidetoshi Nakata, Careca, Romario, Ronaldo Nazario sau Jean Pierre Papin, dar si cel care a intermediat mutarea lui Cristiano Ronaldo de la Sporting la Manchester United).

Juriul care va decide castigatorii Globe Soccer Awards

Printre cei care vor vota pentru cel mai tare club sau cel mai bun fotbalist al lumii se afla nume cu adevarat importante precum Jorge Nuno Pinto da Costa (presedintele lui FC Porto), Luis Figo, Demetri Albertini, Adriano Galliani sau Fabio Capello.

De asemenea, doi dintre organizatorii galei de la Dubai vor avea drept de vot.

Castigatorii editiei din 2013

Anul trecut, la gala Globe Soccer Awards au fost premiati Frank Ribery (fotbalistul anului), Jorge Mendes (impresarul anului), Deco (premiul pentru intreaga cariera), Antonio Conte (antrenorul anului) si Xavi (recordmenul anului). Clubul anului a fost desemnat Bayern Munchen.

Cristiano Ronaldo a fost numit cel mai bun fotbalist al anului 2011 de arabi, in timp ce titlu de "clubul anului" s-a mai dus catre Barcelona (2011) si Atletico Madrid (2012).

Confruntări între Israel și Hamas. Armata israeliană spune că militarii săi nu au pătruns pe teritoriul palestinian
BRAT
Modifică setările cookies