1 milion de euro pentru fiecare punct castigat in ultimii 6 ani! Clasamentul in care Manchester City nu are rivala

1 milion de euro pentru fiecare punct castigat in ultimii 6 ani! Clasamentul in care Manchester City nu are rivala

Echipa cu cele mai mari cheltuieli din fotbalul mondial in ultimii ani, Manchester City a aruncat nu mai putin de 1 milion de lire pentru fiecare punct castigat in ultimele 6 sezoane din Premier League.

Detinatoare en-titre a titlului din Premier League, trofeu pe care l-a mai castigat si in urma cu doi ani, Manchester City este una dintre echipele care s-au obisnuit in ultimii ani sa semneze cecuri in alb atunci cand au facut transferuri.

Cea mai bogata echipa din fotbalul mondial, cel putin din punct de vedere al investitiilor facute in ultimul deceniu, Manchester City nu a reusit insa nicio performanta europeana notabila.

Detinuta de unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Arabia, Manchester City a pompat circa jumatate de miliard de lire sterline in ultimii 6 ani, adica jumatate din cifra totala investita de Abu Dhabi United Group.

"A meritat insa investitia?" - este intrebarea pe care si-o pun acum jurnalistii britanici ai cotidianului Daily Mail, cei care au facut o statistica mai putin obisnuita. Acestia au "uitat" de cele doua titluri castigate de City si au luat in considerare doar punctele obtinute de echipa in ultimele sase sezoane din Premier League, sezoane in care clubul a fost condus de seicii arabi.

Astfel, acestia au ajuns la concluzia ca Manchester City a cheltuit nu mai putin de 1 milion de euro pentru fiecare punct obtinut in ultimele sase stagiuni.

Manchester City a inregistrat un deficit de 483 de milioane din afaceri cu jucatori si a acumulat fix 441 de puncte.

Spre deosebire de City, rivalii de la Chelsea, si ei condusi de unul dintre cei mai cunoscuti magnati ai lumii - Roman Abramovich, au cheltuit "doar" 598 de mii de lire pentru fiecare punct. Chelsea a dat 275 de milioane de lire pe fotbalisti si a castigat 461 de puncte in ultimele 6 sezoane, perioada in care a luat un titlu al Premier League, o Cupa UEFA si un trofeu Champions League.

Surprinzator, in topul celor mai ineficiente echipe atunci cand vine vorba de raportul bani cheltuiti - puncte castigate apar Stoke City si Aston Villa. Cele doua echipe au cheltuit intre 86 si 90 de milioane de lire in ultimii sase ani, castigand 275 (Stoke), respectiv 291 puncte (Aston Villa), la un pret de 300 de mii de lire per punct.

La polul opus se afla Tottenham, echipa romanului Chiriches, si Everton. Cele doua echipe sunt singurele din Premier League care nu au inregistrat un deficit, ci un excedent. Astfel Everton este cu aproape 30 de milioane de lire pe plus, motiv pentru care am putea spune ca a incasat cate 78 de mii de lire pentru fiecare punct castigat.


FOTO: captura Daily Mail.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vlad Voiculescu pregătește o listă a „medicamentelor esențiale” printr-un ordin de ministru
BRAT

Modifică setările cookies