Dan Petrescu CFR Cluj Champions League Pyunik Erevan Calificari

VIDEO Dan Petrescu, discurs tranșant în Armenia: „Ce să fim favoriți? Nu mă interesează nici cum jucăm!”

CFR Cluj o va întâlni pe FC Pyunik în primul tur preliminar din Champions League. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 10:15
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 10:23

CFR Cluj a câștigat pentru a cincea oară consecutiv titlul în Liga 1. Drept urmare, gruparea din Gruia va începe cursa pentru a se califica într-o competiție europeană. Elevii lui Dan Petrescu (54 ani) o vor întâlni pe FC Pyunik în primul tur preliminar UEFA Champions League, marți, de la 19:30, LIVE TEXT pe www.sport.ro

Înainte de a pleca în Armenia, antrenorul campioanei României a mărturisit că FC Pyunik este favorită. Când a ajuns la Erevan, Petrescu și-a menținut discursul și a precizat că fotbalul românesc nu mai este la nivelul din urmă cu 20 de ani și că nu-l interesează cum vor juca elevii săi, atât timp cât vor obține un rezultat pozitiv. 

Dan Petrescu: „România a pierdut aici, în Armenia!” 

„Băieții n-au văzut decât un meci al celor din Erevan, de anul trecut, și erau doar cinci jucători titulari. Au venit zece jucători noi la ei. Toți au spus că jucătorii care au venit sunt mai buni.

Fotbalul românesc ce a mai oferit în ultimul timp, ca să fim favoriți? Nu cred că sunt mari diferențe între campionate, România a pierdut aici, în Armenia. În ultimii zece ani, nu prea s-au mai făcut performanțe la nivel de club, în afară de CFR Cluj.

Eu studiez foarte bine adversarii și sunt conștient că ambele meciuri vor fi echilibrate, o să vedeți. Numai mici detalii vor face diferența. Acum vreo 20 de ani, da, era obligatoriu să câștigi în Armenia. Dar nu mai e acel fotbal, uităm unde suntem. Suntem foarte rău, suntem în urmă, avem probleme mari! Ar trebui să vedem realitatea, nu înțeleg de ce nu o vedem.

Și CFR poate să piardă mâine, e posibil orice. Sunt conștient și sunt convins, uitându-mă la jucătorii pe care i-au luat, că va fi un meci echilibrat. Nu mă interesează egal, victorie, vreau să mă calific.

Sunt pragmatic. Nu mă interesează nici cum jucăm, cel mai important e să ne calificăm. 100% calificarea se va decide la Cluj”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă premergătoare meciului cu FC Pyunik. 

Modifică setările cookies