Anthony Joshua Box Oleksandr Usik Box

Surpriză de proporții! Britanicul Anthony Joshua, detronat de ucraineanul Oleksandr Usik

Anthony Joshua a pierdut centurile la categoriile WBA, WBO şi IBF după ce a capitulat în faţa lui Usik.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Septembrie 2021, 12:54
Data actualizarii: Duminica 26 Septembrie 2021, 12:59

Boxerul Oleksandr Usik a devenit noul campion mondial al versiunilor WBA, WBO, IBF şi IBO la categoria grea, după ce l-a învins la puncte pe britanicul Anthony Joshua, sâmbătă, în faţa a 67.000 de spectatori masaţi pe stadionul lui Tottenham Hotspur din Londra, transmit agenţiile internaţionale.

Usik, 34 ani, supranumit „Pisca”, fost campion al centurilor unificate la categoria grea-uşoară (cruiser), a dominat lupta, în pofida unei greutăţi, înălţimi şi a unei anverguri a braţelor mai mici, şi a primit o victorie unanimă din partea arbitrilor judecători cu 117-112, 116-112, 115-113.

După doar al treilea său meci la categoria grea, Usik continuă moştenirea campionilor din Ucraina, care prin Vladimir şi Vitali Kliciko au dominat o decadă (2004-2015) categoria grea a boxului profesionist. El a devenit doar al treilea boxer de la categoria grea-uşoară care a reuşit să devină campion mondial la grea după americanul Evander Holyfield şi britanicul David Haye.

Pentru Anhtony Joshua, această a doua înfrângere din carieră reprezintă o mare lovitură în dorinţa sa de a unifica toate centurile mondiale de la grea cu prilejul meciului cu Tyson Fury, care pe 9 octombrie îşi va apăra titlul WBA contra americanului Deontay Wilder.

„Această victorie înseamnă foarte mult pentru mine. Meciul s-a desfăşurat aşa cum mă aşteptam. Au fost momente când Anthony a forţat, dar nu a fost nimic special. Nu am avut ca obiectiv să-l fac KO, pentru că aşa m-au sfătuit cei din colţul meu. Am încercat să-l lovesc tare, dar apoi mi-am văzut de planul meu”, a declarat Usik, cu 19 victorii în palmares, dintre care 13 înainte de limită.

Joshua, 32 ani, a suferit a doua sa înfrângere faţă de 24 victorii (22 prin KO). AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!