Box

Rudel Obreja a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore in dosarul "Gala Bute": "E o inscenare"

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost retinut luni seara de procurorii DNA, fiind acuzat de evziune fiscala, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul "Gala Bute".

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Februarie 2015, 08:16
Data actualizarii: Marti 03 Februarie 2015, 08:16

Catalin Dancu, avocatul lui Obreja, a declarat la iesirea din sediul DNA, ca acesta trebuie sa fie prezentat astazi la instanta suprema cu propunere de mandat de arestare preventiva.

In timp ce era dus cu catuse la maini din sediul DNA catre masina care l-a transportat spre arest, Rudel Obreja a strigat, potrivit Mediafax: "Este o inscenare. Acesta este un dosar fabricat. Au gasit si ei un moldovean pe care l-au pus sa zica ca mi-a dat bani"

In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

In decembrie 2013, procurorul sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerand ca este nelegal in privinta solutiei de neurmarire dispuse cu privire la functionarii implicati, dar si a calificarii faptelor retinute in sarcina lui Obreja.

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA, in aprilie 2012, in legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise in principal de Rudel Obreja, in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania".
In nota de control intocmita de inspectorii DLAF si inaintata DNA, document obtinut de MEDIAFAX, a fost descris modul in care Rudel Obreja, atunci presedinte al FRB, a dat dreptul de exclusivitate in organizarea galei de box "Campion pentru Romania" unei firme care ii apartinea tot lui.

In baza acestui contract de exclusivitate, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obtinut, prin negociere directa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, avand ca obiect "Promovarea brandului turistic al Romaniei". Valoarea a fost stabilita in baza unui studiu intocmit de The AdComp - Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT "si-a insusit-o".

DLAF a ajuns la concluzia ca MDRT a incheiat contractul cu firma lui Obreja in baza exclusivitatii pe care aceasta o primise de la Federatia de Box condusa tot de el.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului arata, in aprilie 2012, ca sesizarile DLAF catre DNA se refera strict la activitatea societatii comerciale care a organizat Gala Bute, nu la activitatea ministerului.

Modifică setările cookies