Primul nigerian din istorie! Samuel Peter este noul campion mondial al greilor in versiunea WBC!

Autor: Sport.ro
Duminica 09 Martie 2008, 13:14
VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI DINTRE SAMUEL PETER SI OLEG MASKAEV

Pugilistul Samuel Peter a devenit campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, dupa ce l-a invins pe rusul Oleg Maskaev prin KO tehnic in runda a sasea a unui meci prevazut sa se dispute pe parcursul a 12 reprize si este primul nigerian care realizeaza aceasta performanta.

Dupa ce in primele trei runde cei doi pugilisti au luptat de la egal la egal in meciul ce a avut loc la Cancun, Peter l-a surclasat pe Maskaev datorita mai multor combinatii precise de lovituri. Boxerul rus a fost incapabil sa reactioneze, a incasat lovitura dupa lovitura, ceea ce l-a determinat pe arbitrul mexican Jose Guadalupe Garcia sa opreasca lupta dupa 2 minute si 56 de secunde din runda a sasea.
In urma acestui rezultat, Samuel Peter a devenit primul pugilist nigerian campion mondial la categoria grea. "Sunt cel mai bun greu din lume, pot sa inving pe oricine. Sunt fericit ca am castigat si multumesc  Mexicului pentru sustinere", a declarat Samuel Peter imediat dupa meci.
Nigerianul a obtinut a 30-a victorie din cariera, in care a mai inregistrat o singura infrangere, in fata ucraineanului Vladimir Klitschko. De partea cealalta, Maskaev a inregistrat al saselea esec si ramane cu 34 de victorii in cariera.

Samuel Peter ar urma sa-si apere titlul mondial in fata lui Vitali Klitschko, fratele lui Vladimir, care a decis recent sa revina in activitatea competitionala.

Normele pentru redeschiderea teraselor: maximum patru clienţi la o masă; meniurile nu se transferă
BRAT