Box

FOTO ȘI VIDEO Floyd Mayweather a distrus visul unui infractor mexican

Pro Arena și VOYO transmit în fiecare week-end meciuri memorabile din nobila artă. 

Alexandru Ganci
Data publicarii: Joi 04 Mai 2023, 10:04
Data actualizarii: Joi 04 Mai 2023, 10:34

Pentru orice băiat născut în Chihuahua există două șanse. Să intre în cartel sau să devină boxer.

Cam așa arăta viitorul pentru micul Jesus Chavez, așa că părinții săi au încercat să-l rupă de lumea din Mexic și să încerce o altă viață la Chicago.

Nu a durat mult și micul Jesus a intrat într-o bandă

Cu toate astea, viața în SUA nu a fost așa cum și-au închipuit, iar cartierele latino din metropolă erau pline de aceeași atmosfera criminală ca și cele din Mexicul natal.

Nu a durat mult și micul Jesus a intrat într-o bandă. De la inițierea în micile furturi și batăile pentru teritoriu pâna la jafurile armate nu a trecut mult.

Copil fiind, Jesus primise mult mai ușor decât părinții săi rezindența, dar la doar 16 ani visul său a fost frânt de o infracțiune cu violență.

Împreună cu mai mulți prieteni a intrat înarmat într-un mic magazin și a jefuit tot ce putea să ascundă într-un ghiozdan. A fost condamnat la patru ani de detenție și apoi deportat în Mexic.

Toata munca sa pentru o viata mai buna a fost in zadar. Cu toate astea nimeni nu poate opri un mexican atunci cand acesta isi doreste ceva.

A trecut ilegal granița

A trecut ilegal granita si a inceput sa boxeze in SUA. Intre meciuri era atent sa se ascunda de “la Migra”, serviciul de Imigrari ilegale al SUA si sa lupte pentru un titlu mondial, bani pentru familie si actele de rezidenta.

Banii au inceput sa vina, iar dupa mai multe meciuri de titlu a reusit sa obtina si actele care il lasau sa fie un american cu origine mexicana.

Visul lui Jesus s-a lovit de o stâncă 

Mai rămânea un singur pas, titlul mondial deținut de tânărul Floyd Maywheather.

Visul lui Jesus s-a lovit ca de o stâncă de defensiva perfectă a lui Pretty Boy. 

Și, după un meci în care a făcut un efort supranatural, Jesus a cedat. A luptat ca un mexican, cu determinare și fără să facă pasul înapoi, dar oboseala de-o viață si-a spus cuvântul. De data asta titlul nu a ajuns la el.

A avut nevoie de încă trei ani pentru a deveni campion mondial, inițial WBC, iar apoi IBF, dar meciul cu Floyd rămâne cel mai important moment al carierei sale, momentul în care a învățat că nicio înfrângere nu trebuie să te oprească.

  • Meciul lui Jesus Chavez impotriva lui Floyd Mayweather poate fi urmarit sambata la ora 22 pe Pro Arena la Box Mania.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!