Bate gongul de meci | Lucian Bute ar putea lupta din nou cu titlul mondial pe masa, in luna noiembrie. Cu ce adversar negociaza

Lucian Bute e gata sa redevina campion mondial, la 3 ani de la momentul in care a pierdut centura IBF in fata lui Carl Froch.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Septembrie 2015, 10:32
Data actualizarii: Luni 21 Septembrie 2015, 11:16

Ajuns la 35 de ani, Lucian Bute e gata sa revina in elita boxului si sa isi recupereze centura mondiala IBF. Pugilistul nascut in Pechea, care a pierdut titlul mondial IBF in fata lui Carl Froch, la Nottingham, in 2012, negociaza intens pentru un meci tare.

Bute, care a revenit cu o victorie in ring, dupa aproape doi ani de pauza, invingandu-l prin KO pe italianul Andrea Di Luisa, continua sa se bucure de clasari bune in topurile WBC, WBA si IBF, iar noul sau promoter, Al Haymon, de altfel si cel mai influent om al momentului in boxul mondial, vrea sa-i aranjeze un meci de titlu.

Presa din Canada scrie ca Al Haymon a incercat mai intai sa bata palma pentru un meci Lucian Bute - Badou Jack, insa discutiile cu detinatorul titlului WBC nu s-au concretizat.

Astfel, Bute si Al Haymon au apelat la varianta de rezerva - un meci pentru titlul mondial IBF.

Canadienii anunta ca Bute si James DeGale s-ar fi inteles de principiu pentru un meci care ar urma sa aiba loc in luna noiembrie si care le-ar aduce amandurora cate 1,5 milioane de dolari.

Singura necunoscuta ramane pentru moment legata de locul de disputare al meciului. Britanicul DeGale ar dori sa boxeze in Anglia, in timp ce reprezentantii lui Bute incearca sa il atraga pe acesta in Canada ori Statele Unite.

DeGale are 29 de ani si a obtinut centura mondiala IBF dupa ce Froch s-a retras. James DeGale l-a invins in meciul de titlu pe Andre Dirrell.

21 de victorii si o infrangere are DeGale in cariera.

CITESTE SI

Modifică setările cookies