Tricolorii păstrează șanse de calificare în sferturile de finală la Mondialele de baschet 3x3 pentru tineret de la București. Zi decisivă, azi, pentru fete!

baschet Nationala de baschet Romania Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 16:00
Data actualizarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 23:29
Naționala masculină de baschet 3x3 tineret a României a împărțit primele două meciuri de la FIBA 3x3 U23 World Cup de la București, o victorie și o înfrângere. 

Evenimentul susținut de Primăria Municipiului București este găzduit de Circul Metropolitan. 

Succesul tricolorilor a venit în cea de-a doua partidă a zilei, 21-11 cu Taipeiul Chinezesc, într-o partidă pe care jucătorii noștri au controlat-o încă din prima parte. România conducea cu 11-2 aproape după primele patru minute de joc și a menținut ritmul bun până la final. 

În primul meci al zilei, tricolorii au avut un start mai puțin reușit, și în ciuda unui final bun de meci au cedat în fața naționalei Egiptului, scor 21-14 pentru echipa africană. România este pe locul patru în grupa B, având același număr de victorii cu Egipt și Japonia, urmând să se dueleze cu naționala niponă și cu Lituania, liderul grupei, sâmbătă 8 octombrie. 

Primele două echipe din grupă vor avansa în sferturile de finală ale competiției. 

Astăzi, de la 16.15 respectiv 20.10, echipa feminină a României își dispută ultimele două meciuri din faza grupelor, cu Franța și apoi cu Egipt. La fel ca și băieții, fetele au un bilanț de o victorie și o înfrângere și speră în continuare la calificarea în fazele eliminatorii, care au loc duminică, 9 octombrie. 

Vineri vor intra în arenă și atleții profesioniști din trupa Dunk Elite, într-o demonstrație de slam-dunk. Spectatorii pot urmări în programul evenimentului și evoluții ale artiștilor de la Circul Metropolitan, momente de dans și majorete și au la dispoziție o zonă pentru fani. 

Accesul este liber pe toată durata evenimentului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!