S-a anunțat antrenorul anului în NBA! Cel mai tânăr nominalizat de la Doc Rivers încoace

Mark Daigneault NBA New Orleans Pelicans Oklahoma City Thunder Orlando Magic Baschet
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2024, 12:59
Data actualizarii: Luni 29 Aprilie 2024, 13:02

Mark Daigneault, tânărul antrenor al echipei Oklahoma City Thunder, a fost recunoscut drept antrenorul anului în NBA.

La doar 39 de ani, Daigneault a demonstrat abilități de conducere remarcabile. Tehnicianul și-a dus echipa pe primul loc în Conferința de Vest la finalul sezonului regulat.

Cu o carieră în creștere constantă, Daigneault este cel mai tânăr antrenor care a câștigat acest prestigios premiu din NBA de la debutul lui Doc Rivers la 38 de ani în sezonul 1999-2000 cu Orlando Magic. Antrenorul a reușit să aducă Thunder în playoff-uri pentru prima oară după 2020, echipa sa se află acum la doar o victorie distanță de semifinalele Conferinței și conduce cu 3-0 în fața formației New Orleans Pelicans în primul tur.

Oklahoma City Thunder au impresionat în acest sezon și au excelat atât în atac, cât și în apărare. Ei au fost una dintre cele două echipe care au terminat în primele patru echipe atât la punctele marcate, cât și la cele primite, alăturându-se celor de la Boston Celtics, cu 64 de victorii. De asemenea, au dominat în recuperări și s-au clasat în primele opt locuri la aruncările de trei puncte și la punctele din coș.

O carieră încă în dezvoltare

Mark Daigneault și-a început cariera ca antrenor secund la nivel universitar, pentru Holy Cross, unde a acumulat experiență valoroasă înainte de a deveni antrenor principal în G-League și, ulterior, secund la Thunder. Cu un viitor promițător în fața sa, Daigneault continuă să inspire și să conducă echipa Oklahoma City Thunder spre noi culmi de succes în lumea baschetului profesionist.

Cum arată clasamentul Conferinței de Vest

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!