sport arena streetball baschet baschet 3x3 Baschet

GALERIE FOTO Românii de la Sport Arena Streetball, la a patra finală mondială organizată. Liman din Serbia a câștigat competiția supremă din baschetul 3x3

FIBA 3x3 World Tour Final, ultimul act al circuitului mondial profesionist masculin de baschet 3x3, s-a încheiat în weekend-ul trecut cu victoria sârbilor de la Liman, care au învins în finala echipa rusă Gagarin, scor 21-14.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Decembrie 2021, 15:51
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 16:08
  • Pentru a patra ediție în istoria competiției, promotorul român Sport Arena Streetball a fost implicat în organizarea evenimentului care a fost găzduit în 2021 de Jeddah, Arabia Saudită. 

Cele mai bune 12 echipe de baschet 3x3 din lume, la masculin, s-au reunit pentru a doua oară consecutiv în orașul saudit de la Marea Roșie, pentru a pune capăt unui sezon în care premiile totale au depășit 2 milioane de dolari. 

Gala supremă a sezonului a inclus nu mai puțin de 16 medaliați olimpici. De altfel, sfertul de finală dintre Riga (Letonia) și Gagarin (Rusia) a reprezentat o reeditare a finalei olimpice. Rușii și-au luat revanșa, reușind marea surpriză a competiției. 

Sport Arena Streetball a fost prezentă în structura de organizare a unei finale mondiale pentru a patra oară, după edițiile Abu Dhabi 2015 și 2016 și Jeddah 2020. În ultimele zece sezoane organizatorul român a fost implicat în peste 30 de evenimente internaționale din calendarul FIBA 3x3.

Fanii prezenți la FIBA 3x3 World Tour Final în Jeddah au avut parte de spectacolul oferit de către Dunking Devils sau DaMove Crew, un concert de hip-hop al starului saudit Lil Eazy și de asemenea au avut șansa de a câștiga premii oferite de către partenerii globali ai evenimentului Tissot și Wilson. 

Cu o generoasă zonă dedicată fanilor, care a inclus jocuri de baschet și de tip arcade, food court, zone de relaxare, zone de concert precum și numeroase elemente instagramabile, FIBA 3x3 World Tour Final a oferit activități pentru întreaga familie. Arabia Saudită a devenit în ultimii doi ani o destinați cunoscută pentru evenimente, atât sportive, precum Formula 1, Raliul Dakar sau alte competiții precum și culturale, precum festivaluri de muzică.

Polonezul Piotr Grabowski a dominat concursul de slam-dunk, cu câteva reușite uluitoare, având în vedere înălțimea sa de doar 1,75 metri și a încasat premiul de 3000 de dolari după finala contra americanului Brandon Ruffin. Campionul olimpic Edgar Krumins a fost câștigătorul concursului de aruncări de 2 puncte în timp ce Mihalo Vasici, medaliat olimpic cu bronz a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, după ce și-a condus echipa către victorie. 

O parte dintre echipele participante au fost prezente la o serie de activități dedicate comunității locale, în școli și universități din Jeddah, unul dintre elementele specifice evenimentelor de baschet 3x3, care încearcă să întoarcă către comunitate o parte din experiența atleților. 

Sezonul 2021 a fost cel de-al zecelea în istoria FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial masculin de baschet 3x3 debutând în anul 2012.

Fotografii: Cosmin Moței

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!