Mini Mondialul de baschet 3x3, in weekend la Bucuresti! 24 de echipe de pe 3 continente si fiul unei legende din NBA vin sa joace in capitala

Mini Mondialul de baschet 3x3, in weekend la Bucuresti! 24 de echipe de pe 3 continente si fiul unei legende din NBA vin sa joace in capitala

Cel mai mare eveniment dedicat baschetului 3x3 va avea loc in weekend in Bucuresti.

Cele mai bune echipe de baschet 3x3 din lume, atat la masculin cat si la feminin vor fi prezente la Bucuresti intr-un super eveniment organizat de catre Sport Arena Streetball in ParkLake Shopping Center, in zilele de 10 si 11 august.

Mini campionat mondial, cu 24 de echipe din 18 tari de pe trei continente

Nationala feminina a Romaniei, calificata la Campionatul European si locul sapte la ultima editie a Mondialelor va avea o companie extrem de selecta in turneul 3x3 Women Series de la Bucuresti, competitie dedicata echipelor nationale. Franta, medaliata cu bronz la ultimele Campionate Mondiale si campioana europeana din 2018, titlu cucerit chiar la Bucuresti sau forte precum Spania, Rusia Cehia si Canada vor fi prezente in turneul feminin.

Cea mai buna echipa de baschet 3x3 din circuitul mondial profesionist masculin, Novi Sad, revine la Bucuresti in incercarea de a-si lua revansa in fata marilor rivali din Riga, campioni ai ultimelor doua editii ale competitiei de la Bucuresti.

Premii de 32.000 de dolari

In total cinci echipe din Top 10 din FIBA 3x3 World Tour vor fi prezente la Bucuresti, unde competitia se anunta acerba, cu echipe din SUA, Canada, Porto Rico, Filipine si Arabia Saudita si sapte reprezentante ale batranului continent.

Ambele finaliste ale turneului masculin se vor califica in circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour iar valoarea totala a premiilor in bani este de 32.000 de dolari, castigatoarea urmand sa incaseze 15.000 de dolari.

Fiul unei legende NBA va juca la Bucuresti

Americanul Canyon Barry, campion mondial la 3x3 in 2019 si fiul legendarului jucator din NBA Rick Barry va fi prezent la turneul de la Bucuresti, unde va juca pentru echipa Colorado City. Barry provine dintr-o familie de baschetbalisti, toti cei patru frati ai sai fiind de asemenea fosti sau actuali jucatori profesionisti.

Evenimentul organizat in ParkLake Shopping Center va oferi, pe langă electrizantele meciuri de baschet si o serie de momente de entertainment, concursuri cu premii pentru spectatori, un meci al vedetelor si multe alte surprize.

Meciurile din faza grupelor vor avea loc sambata, in intervalul 10:00 – 21:00. Duminica au loc meciurile eliminatorii, incepand cu ora 13:00. Finalele sunt programate la ora 20:00.

Echipe Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Edmonton (Canada)
NY Harlem (SUA)
Princeton (SUA)
Ralja Intglactic (Serbia)
Rotterdam Open Run (Olanda)
Tbilisi Old Eagles (Georgia)
Novi Sad (Serbia)
Jeddah (Arabia Saudita)
Riga (Letonia)
Balanga Chooks (Filipine)
Split Statist (Croatia)
Bar (Muntenegru)
Bucharest Autohtonii (Romania)
Colorado City (SUA)
San Juan (Puerto Rico)
Kochenevo (Rusia)

Echipe 3x3 Women Series Bucharest

Canada
Cehia
Franta
Italia
Polonia
Romania
Rusia
Spania

VIDEO PROTVPLUS.RO

Iohannis, despre negocierile privind bugetul UE: Rezultatul e dezamăgitor. Discuțiile au durat până dimineață
BRAT