El este "Minala" din baschet: a vrut sa intre in NBA cu varsta de 17 ani! Canadienii nu rad, povestea lui ascunde o drama! Cati ani are de fapt

baschetbalist Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2016, 17:10
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2016, 17:28

Un baschetbalist "de 17 ani" de la un colegiu din Canada a visat la o cariera in NBA. Americanii au aflat insa care este varsta lui reala.

Jonathon Nicola este numele unei "tinere sperante" din baschetul canadian, cu vise si chiar perspective reale de a ajunge in NBA.

Numai ca visul american s-a oprit brusc, in momentul in care politia a descoperit ca actele de identitate ii sunt false. Nu are 17 ani, ci 29.

Nicola s-a nascut in Sudanul de Sud si a luat calea Americii impins de la spate de frica provocata de razboiul civil din tara sa. S-a inscris la echipa de baschet a unui liceu din Canada, spunandu-le tuturor ca are 17 ani, si a devenit in scurt timp cel mai bun jucator al echipei.

Intr-un interviu acordat in ianuarie publicatiei Windsor Star, antrenorul sau, Pete Cusumano, a pariat ca Jonathon Nicola va ajunge in cativa ani la o echipa din NBA.

Tot Cusumano a fost cel care l-a ajutat pe Jonathon Nicola sa intre intr-o program prin care statul canadian asigura locuinte studentilor care provin din alte tari.

In ultimele luni, Nicola a fost nevoit sa se intoarca de mai multe ori in Kenya si Sudan, pentru proceduri legate de viza, iar adevarata sa indentitate a fost descoperita de curand, dupa un control pe aeroport.

"Am descoperit dupa amprente ca el a mai fost inregistrat in bazele de date ale politiei, insa cu data de nastere 1 noiembrie 1986.", au explicat oamenii legii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!