baschet Liga Campionilor Tenerife Baschet

Deținătoarea Ligii Campionilor la baschet vine în România. Patru copii merg la pregătire în Spania

CB Canarias 1939, câștigătoarea trofeului Basketball Champions League în 2022, își trimite reprezentanții în România pentru a selecționa copii talentați. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Martie 2023, 15:00
Data actualizarii: Luni 27 Martie 2023, 16:34

În campul oganizat între 24 și 30 iunie în Complexul Sportiv ASE vor participa 60 de copii, care vor forma trei grupe de antrenament în funcție de vârstă: 9-12 ani, 12-14 ani și 14-16 ani. Ei vor avea ocazia să își demonstreze calitățile de baschetbaliști îndrumați de trei antrenori de la Academia CB Canarias: Jose Costa Gomez - directorul sportiv, cel care se ocupă de toate echipele de juniori ale clubului spaniol, Eduardo Sanjuan Gonzalez, antrenorul echipei Under 14, și Javier Leon Cabrera - antrenorul echipei Under 15.

Fiind vorba despre un număr mare de copii, organizatorii spanioli vor fi sprijiniți și de trei antrenori români: Alexandru Șerban, Radu Munteanu și Andrei Valentin Miclea. 

Multiplu campion și medaliat la campionatele naționale cu echipele pe care le-a condus, Alexandru Șerban (clubul Champions și CSU ASE) este unul dintre cei mai titrați tehnicieni din baschetul feminin românesc. El deține licența A și este antrenor Categoria I. 

Radu Munteanu este unul dintre cei mai buni antrenori de individualizare din România, un shooting coach specializat pe elemente fundamentale ale tehnicii individuale și pe skills training, despre care s-a scris pe site-ul NBA. 

Vali Miclea deține licență B, fiind antrenor categoria 2. În același timp, este licențiat în nutriționism. În prezent, el conduce echipa U18 a CSȘ 4 București.

Pe lângă cei șase antrenori, din colectivul CB Canarias Bucharest Basketball Camp, fac parte un nutriționst sportiv (Cristian Băltărețu), un psiholog sportiv (Irina de Hillerin) și un cercetător sportiv (Adrian Iacobini), care vor avea discuții zilnice cu cei 60 de copii. 

Adrian Iacobini este și managerul general al campului și, totodată, directorul Clubului Sportiv Universitar din ASE. Doctorand în nutriție sportivă, el ne-a vorbit despre conceptul acestui camp: „Dorim să facem ceva diferit pentru piața din România. Ne orientăm și spre părinți, care nu vor avea nicio grijă în ceeea ce privește securitatea copiilor și informațiile primite de aceștia”.

Cursuri de psihologie sportivă și de nutriție

Participanții vor începe pregătirea dimineața. Pe lângă cele două antrenamente zilnice, vor servi o  masă caldă la prânz și vor partipa la cursuri despre nutriție sportivă, psihologie sportivă și educație financiară. În fiecare zi, se vor organiza concursuri, în care câștigătorii vor primi echipamente și articole de merchandising oferite de clubul spaniol. De asemenea, fiecare participant la camp va primi o fișă individuală de evaluare, un set complet de echipament de baschet oficial al campului, tricou de antrenament din bumbac și produse de merchandising.

La finalul acțiunii din București, antrenorii spanioli vor alege cei mai buni patru sportivi. Aceștia vor primi invitația de a participa la un stagiu de antrenamente de 10 zile, cu toate cheltuielile plătite, la Lenovo Tenerife, în perioada iulie-august 2023. Aici vor merge și doi dintre antrenorii români numiți mai sus.

„Va fi un camp în care tinerii baschetbaliști vor lucra așa cum se lucrează în Spania, pe metodele celor trei antrenori de la CB Canarias. Eu sper ca tehniciemii români care participă la camp să aplice apoi în România ce vor vedea în cele șapte zile de pregătire”, a mai spus  Adrian Iacobini.

Copiii care vor confirma și în camp-ul din Spania vor primi oferte pentru continuarea activității la clubul spaniol, ceea ce înseamnă că vor avea oportunitatea peste câțiva ani de a-și începe cariera de seniori într-unul dintre cele mai puternice campionate de baschet din lume.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!