Ce surpriza! Slovenia a castigat pentru prima data Eurobasket, dupa 93-85 in finala cu Serbia
Luni 18 Septembrie 2017, 08:52

Ce surpriza! Slovenia a castigat pentru prima data Eurobasket, dupa 93-85 in finala cu Serbia

Nationala de baschet masculin a Sloveniei a castigat, in premiera, duminica, la Istanbul, titlul european, dupa ce a invins in finala competitiei reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47).

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Marti, 24 aprilie, 21:45 Liverpool - AS Roma. Miercuri, 25 aprilie 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Principalii marcatori ai finalei au fost Dragici 35 puncte, Prepelici 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovici 22 si Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Slovenia a castigat pentru prima data in istoria sa titlul european, in timp ce Serbia si-a trecut in cont a doua medalie de argint, dupa cea din 2009. Slovenia a incehiat Eurobasket2017 neinvinsa, iar o alta premiera este ca finala de la Istanbul a fost prima din istoria competitiei intre doua natiuni ex-iugoslave.

In finala mica s-a impus Spania in fata Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28), meciul fiind si ultimul pentru capitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania castigase titlul european in 2015.

La Eurobasket a participat si nationala Romaniei, care a incheiat grupa C de la Cluj-Napoca pe ultimul loc, cu 5 puncte, ratand optimile de finala, cu cinci infrangeri in fata Spaniei, Croatiei, Muntenegrului, Ungariei si Cehiei.

Echipa nationala a Romaniei s-a calificat la acest turneu final tocmai pentru ca a fost una din cele patru gazde. Ultima participare a nationalei la un Campionat European a fost la CE 1987 (Grecia), cand a ocupat locul 12 (ultimul), iar acum a organizat o grupa pentru prima data la masculin. La feminin, in 2015 au avut loc meciuri din doua grupe in Romania.

Potrivit noului calendar FIBA, urmatoarea editie a Campionatului European va avea loc abia in 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, in preliminariile caruia va evolua si Romania, in premiera.0 comentarii
Mizerie care costă milioane de euro, în spitalele de stat. Spitalul Județean Constanța, tabloul perfect al jafului
BRAT