Brittney Griner SUA SUA - America Baschet

FOTO Ce se întâmplă cu Brittney Griner, vedeta din SUA aflată după gratii în Rusia

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, judecată în Rusia într-un dosar controversat de droguri, a primit, joi, sprijin de la membrii clubului ei rus care au venit să o susţină la audiere.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Iulie 2022, 08:20
Data actualizarii: Vineri 15 Iulie 2022, 09:00

- a spus Evgenia Beliakova, o jucătoare rusă de la UMMC Ekaterinburg, în Ural, unde a jucat Griner.

"Slavă Domnului că se simte bine, arată bine. Scopul nostru a fost să vorbim cu judecătorul despre caracterul ei ca sportiv şi ca persoană”, a adăugat directorul clubului, Maxim Riabkov.

Procesul are loc lângă Moscova

"Am vrut să vorbim despre marele său rol în succesul clubului nostru Ekaterinburg, dar şi în tot baschetul feminin din Rusia”, a continuat el după audiere.

Procesul are loc la Himki, lângă Moscova şi urmează să se reia vineri. Brittney Griner, legitimată la Phoenix Mercury şi dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi “un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

După arestarea lui Griner, pe fondul tensiunilor legate de Rusia şi Ucraina, federaţia americană de baschet s-a declarat îngrijorată cu privire la siguranţa şi binele sportivei.

Brittney Griner a jucat în Rusia pentru UMMC Ekaterinburg, în afara sezoanelor WNBA. News.ro

Modifică setările cookies