Socant! Marii sportivi au Romaniei condamnati la SARACIE!

Iolanda Balas Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Iunie 2009, 11:40
Data actualizarii: Luni 15 Iunie 2009, 11:46

Mai multe glorii ale sportului romanesc, din totalul de aproape 500 de persoane cu drept de renta viagera, sustin ca indemnizatia lunara si-o primesc decalat, dupa ce in trecut exista o data fixa pentru primirea remuneratiei.

Dar pericolul pentru fostii medaliati olimpici, campioni mondiali si europeni deriva din faptul ca pe holurile MTS circula zvonul conform caruia acordarea rentei viagere n-ar fi pe placul ministrului Monica Iacob - Ridzi.

“E o pensie a unor amarati care din asta poate ca traiesc, dupa ce si-au sacrificat tineretea in sport. Iar renta viagera e o rasplata a statului roman, un drept castigat prin lege, care nu poate fi anulat”, sustine o personalitate din sportul romanesc.

“E dureros ce se intampla si daca se va taia, va fi o mare nenorocire pentru multi dintre noi. Daca nu vom mai primi aceasta renta viagera, vom fi in pom si vom muri de foame. Ar fi o bataie de joc”, afirma Iolanda Balas, campioana olimpica la inaltime de la Roma (1960) si Tokyo (1964).

"In ultima perioada banii din rentele viagere au venit cu intarziere. Nu stiu de ce sunt aceste probleme, dar nu stiu cum se descurca cei care care traiesc practic din rente”
Elisabeta Lipa, cvintupla campioana olimpica.

Ministrul MTS, Monica Iacob- Ridzi  a explicat ca a blocat premierea din cauza ca “anumiti presedinti de federatie si-au propus singuri prime de 200 de milioane de lei vechi”, demnitarul a iesit la atac. “Suma cea mai mare ar trebui sa o primeasca sportivii si antrenorii. Nu am nimic impotriva ca reprezentantii federatiei sa fie platiti cu sumele minime prevazute de lege. Daca acest scandal va mai continua, voi face public numele federatiilor”, a declarat Ridzi pentru Prosport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!