Alina Rotaru jo 2024 Atletism

FOTO Performanță! Alina Rotaru a întins ruleta perfect. A sărit pentru record personal la lungime și și-a rezervat bilet de JO 2024

Săritoarea în lungime e legitimată la CSA Steaua.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 01 August 2023, 19:06
Data actualizarii: Marti 01 August 2023, 19:27

Atleta Alina Rotaru a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de săritură în lungime, după ce s-a clasat pe primul loc la competiţia din Germania Inneringer Weitsprung Meeting, cu un nou record personal.

Alina Rotaru a reuşit 6,96 m, cu care s-a clasat pe locul I, dar mai ales a îndeplinit baremul de calificare la JO din 2024, de 6.86 metri, a anunţat, marţi, COSR.

Pentru atleta tricoloră urmează participarea la Campionatele Mondiale de la Budapesta, între 19-27 august.

Alina Rotaru se adaugă listei de cinci sportivi români calificaţi, deocamdată, la Jocurile Olimpice: Delvine Relin Meringor şi Andrea Miklos (atletism), David Popovici şi Vlad Stancu (nataţie) şi Lăcrămioara Perijoc (box, cat. 54 kg).

  • Alina Rotaru e antrenată de Mihai Corucle
  • Alina Rotaru a fost descoperită și antrenată de Adrian Ghioroaie

Cine sunt tricolorii calificați deja la JO 2024

Atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua) a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, înotătorul David Popovici a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni, pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg) a obţinut biletul prin medalia de argint de la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska, înotătorul Vlad Stancu a realizat baremele la 800 şi 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad, atleta Andrea Miklos care a realizat baremul în proba de 400 m la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska, iar Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul la lungime la concursul Inneringer Weitsprung Meeting.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!