Anglia

"Vom lua orice jucator de pe planeta!" Reactia lui Wenger dupa ce a vazut pe cate miliarde s-au dat drepturile TV

6.9 miliarde de euro este suma record pe care Premier League o va incasa pentru drepturile TV, intre 2016 si 2019.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Februarie 2015, 15:41
Data actualizarii: Vineri 13 Februarie 2015, 15:48

Banii veniti de la Sky si BT Sport vor genera nu numai venituri uriase pentru Premier League, dar si un cec de aproximativ 130 de milioane de euro pentru ultima clasata din campionat si salarii colosale pentru cei mai buni fotbalisti.

Wenger, antrenorul lui Arsenal, spune ca acest nou contract pentru drepturile de televizare va asigura ca in Premier League vor fi facute cele mai puternice transferuri din Europa. Francezul spune ca nu va exista un jucator in lume sa nu-si doreasca sa ajunga in cel mai bogat campionat de pe planeta.

"Astazi, diferenta este atat de mare incat cluburile din Anglia au puterea sa aduca pe oricine. Si vor continua sa transfere cei mai buni jucatori din toata lumea."

"De fiecare data mutarea jucatorilor este dictata de puterea economica a unei tari. Cand eram antrenor la Monaco, cumparam jucatori englezi pentru ca la Monaco aveam bani din drepturi TV. Azi, puterea financiara este in Anglia si cei mai buni fotbalisti din lume vin in Anglia. Vom putea lua pe oricine dorim", a declarat Wenger.

Modifică setările cookies