Revolutie in fotbal! Englezii vor sa joace meciurile din Premier League in alta tara si pot schimba formatul campionatului

Revolutie in fotbal! Englezii vor sa joace meciurile din Premier League in alta tara si pot schimba formatul campionatului

►Englezii se pregatesc sa ia o decizie revolutionara in fotbal
►"Inventatorii fotbalului" spun ca, in 5 ani, Premier League s-ar putea disputa in Statele Unite
►Acestia vor sa introduca si o pauza de iarna, astfel ca celebra "Boxing Day" ar deveni istorie

Fotbalul englez s-ar putea schimba radical in urmatorii ani. Premier League, considerat cel mai bogat si cel mai puternic campionat al lumii, ar putea trece prin schimbari majore in urmatoarea perioada, Federatia Engleza concepand un plan unic pentru a atrage audiente si mai mari.

Cu siguranta cea mai urmarita si mai pasionanta competitie fotbalistica din Europa, Premier League s-ar putea disputa in curand si in Statele Unite, acolo unde Federatia Engleza planuieste sa organizeze macar cateva etape in fiecare sezon.

Totul a plecat de la audientele uriase inregistrate de granzii fotbalului englez in turneele amicale de pe continentul american, partidele dintre Manchester United - Liverpool si Manchester United - Real Madrid strangand 51,014, respectiv 109,318 mii de fani pe stadioanele din Miami si Michigan, noteaza Daily Mail.

Astfel, oficialii din fotbalul englez se gandesc sa trimita cateva etape din perioada Noiembrie - Decembrie in Statele Unite si nu exclud posibilitatea ca, la randul lor, americanii sa joace partide din NFL pe Wembley, la Londra.

O alta idee a conducatorilor din fotbalul englez ar fi ca Premier League sa aiba 39 de etape, in loc de 38. Astfel, etapa "extra" ar urma sa se dispute in afara Marii Britanii, spune presedintele Richard Scudamore, cel care a vorbit despre acest plan inca din 2008.

Ultima, dar nu cea din urma idee a oficialilor britanici este aceea de a renunta la organizarea etapelor din perioada sarbatorilor de iarna. Premier League s-ar putea alinia celorlalte campionate ale Europei si ar putea fi oprit pentru macar doua saptamani in perioada iernii. Totul, spun jurnalistii de la Daily Mail, pentru a ajuta echipa nationala, care ar putea juca in acea perioada meciuri amicale.


FOTO: Manchester United - Real Madrid a strans o audienta record in aceasta vara pe stadionul din Michigan

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Timișoara intră în carantină pentru 14 zile. Oamenii vor ieși doar cu declarație, mall-urile se închid în weekend
BRAT

Modifică setările cookies