Premier League, dupa modelul Ligii I. SORT OF :) Englezii vor sa modifice regulamentele care vizeaza fotbalistii straini, City, Arsenal si Chelsea ar avea probleme

Premier League Anglia Chelsea Manchester City Manchester United Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Martie 2015, 16:10
Data actualizarii: Marti 24 Martie 2015, 16:31

•Ca si noi, si englezii au probleme in ceea ce priveste ponderea fotbalistilor straini si a tinerilor crescuti de cluburile din prima liga, lucru care se reflecta in performantele tot mai dezamagitoare ale echipelor nationale
•Cel mai bogat campionat al lumii, Premier League este dominat de straini, fie ca sunt jucatori, antrenori sau chiar conducatori

Cel mai bogat si mai spectaculos fotbalist al lumii, Premier League a suferit in acest sezon o mare rusine, niciuna dintre reprezentantele campionatului britanic reusind calificarea mai departe de optimile cupelor europene.

Ramasi fara echipe in Europa, englezii se plang acum si de contraperformantele nationalei, care a dezamagit constant in ultimii ani.

Presedintele Federatiei Engleze de Fotbal, Greg Dyke, spune insa ca a gasit unul din motivele pentru care fotbalul britanic a intrat intr-un con de umbra. Acesta spune ca importurile masive de jucatori au inceput sa dauneze, motiv pentru care a propus modificarea regulamentelor.

Ca si Liga Profesionista de Fotbal, englezii vor sa schimbe regulamentele in privinta loturilor echipelor.

Daca Gino Iorgulescu si LPF au propus limitarea numarului de fotbalisti extracomunitari, dar si numirea pe lista a mai multor fotbalisti crescuti la nivel national, englezii se gandesc si ei sa adopte o masura asemanatoare.

Britanicii, care intampina deja unele limitari atunci cand vine vorba de transferurile fotbalistilor extracomunitari, cei care au nevoie de permise speciale de munca, vor sa se concentreze mai mult pe cresterea si dezvoltarea tinerelor talente.

Astfel, Greg Dyke propune ca fiecare club sa inregistreze cate 12 jucatori care detin statutul de "home-growth" in loc de opt. Dintre acestia, doi ar trebui sa fie crescuti de club, in timp ce restul de 10 sa fi jucat pentru un club englez de la varsta de 15 ani.

Masura a fost primita mai putin bine de conducatorii marilor echipe din Premier League, Manchester City, United, Chelsea sau Arsenal avand foarte multi straini.

Sky Sports a facut chiar o diagrama a echipelor care au cei mai multi straini, Chelsea, Tottenham, City si Southampton fiind adevarate multinationale.

In acest moment, nu mai putin de 15 echipe din cele 20 din Premier League ar avea probleme in a-si definitiva loturile, daca regulile propuse de Greg Dyke ar intra in vigoare.


FOTO: Sky Sports

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!