Aston Villa Premier League Unai Emery Anglia

Prea bun să refuzi! Ce a spus Unai Emery imediat după ce a semnat cu Aston Villa

Aston Villa l-a adus pe banca tehnică pe Unai Emery după ce l-a demis pe Steven Gerrard.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 17:36
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 22:59
Din articol

Unai Emery a stat pe banca lui Villarreal doi ani, timp în care a strâns 130 de meciuri și a avut o medie de 1.78 puncte obținute pe meci, potrivit Transfermarkt.

În cadrul unei ultime conferințe de presă pentru "submarinul galben", antrenorul spaniol a evidențiat motivul pentru care a ales să semneze cu Aston Villa.

„Aici (n.r. la Villarreal) am simțit că-mi bate inima din nou, dar profesia este în mine.

Chestia asta (n.r. oferta lui Aston Villa), am considerat-o de parcă ar trebui s-o accept, ca o provocare sportivă, ca pe un proiect diferit.

E o decizie personală și profesională. Am plecat de acasă de la 24 de ani și m-am dedicat lumii fotbalului profesionist cu toate consecințele ei”, a spus Unai Emery, potrivit Sky Sports.

Gerrard OUT, Emery IN

Aston Villa l-a demis pe Steven Gerrad (42 ani) după înfrângera cu Fulham, 0-3, din etapa a 11-a din Premier League.

Chiar dacă „orășenii” au învins-o pe Brantford cu un categoric 4-0, fără un antrenor principal pe bancă, Aston Villa s-a orientat rapid și l-a convins pe Unai Emery (50 ani) să preia postul lăsat vacant de Steven Gerrard. 

Din această tranzacție a avut de câștigat și Villarreal. Englezii au plătit clauza de reziliere a tehnicianului, în valoare de 6 milioane de euro.

„Aston Villa este încântată să anunțe că Unai Emery este noul antrenor principal al clubului.

Unai va prelua funcția e la 1 noiembrie, după ce actele sale de muncă vor fi completate”, este comunicatul oficial emis de Aston Villa.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies