Anglia

Motivul pentru care Messi și Guardiola nu s-au reunit la Manchester City: "Planurile financiare fuseseră stabilite"

Marti Perarnau, autorul biografiei lui Pep Guardiola, a făcut o serie de dezvăluiri despre momentele în care Lionel Messi ar fi putut ajunge la Manchester City.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Aprilie 2022, 17:32
Data actualizarii: Sambata 16 Aprilie 2022, 17:50

Potrivit scriitorului, citat de Mundo Deportivo, au existat trei momente în care s-a vorbit despre o posibilă mutare a starului argentinian la "cetățeni".

Încercarea în care lucrurile au avansat cel mai mult a fost în 2020, după ce FC Barcelona și Manchester City au fost eliminate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. 

"Messi l-a abordat pe Pep, i-a spus că urmează să plece de la Barcelona și că i-ar plăcea să ajungă la City. Planurile economice erau făcute, chiar dacă Guardiola era mai mult îngrijorat despre joc. Se gândea cum să-l integreze pe Messi la o echipă unde nu există un star anume. Atunci s-a întâmplat treaba aceea cu burofax-ul, care a existat între Leo și președintele Barcelonei", a povestit Marti Perarnau. 

Leo Messi scrie istorie în Ligue 1
 

Dacă Neymar și Kylian Mbappe au ajuns la 10, respectiv 20 de goluri marcate în actualul sezon din Ligue 1, Leo Messi are în cont doar trei reușite, însă starul argentinian impresionează la capitolul pase decisive - 13, cu una mai puțin decât coechipierul Mbappe.

În plus, Lionel Messi a devenit primul jucător din istoria Ligue 1 care izbutește să aibă două meciuri cu câte trei pase decisive în același sezon, anunță As. Argentinianul a reușit aceeași performanță și în partida cu Saint-Etienne, din noiembrie, scor 3-1, când l-a servit pe Marquinhos de două ori și o dată pe Angel Di Maria.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies