Anglia a ramas fara selectioner! Allardyce renunta la post dupa doar 67 de zile de mandat si un scandal monstru. Cine va fi interimar

Misiunea lui Sam Allardyce pe banca nationalei Angliei s-ar putea incheia mult mai repede decat se astepta antrenorul.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2016, 21:33
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2016, 06:38

UPDATE: Owen Gibson, de la The Guardian, anunta ca Gareth Southgate are cele mai mari sanse sa fie numit in functie. Acesta va fi interimar

UPDATE: Allardyce isi da demisia in aceasta noapte din functia de selectioner al Angliei. Daily Mail anunta ca antrenorul isi va incheia mandatul dupa  doar 67 de zile. Hotararea a fost luata in urma unei discutii de mai multe ore cu sefii Federatiei Engleze de Fotbal.

UPDATE: Selectionerul Angliei a fost chemat la stadionul Wembley, acolo unde sefii Federatiei engleze se afla in sedinta inca de dimineata. Acelasi cotidian The Telegraph anunta ca Allardyce va fi dat afara dupa doar un singur meci din cauza scandalului in care a fost implicat. 


Allardyce a cazut in plasa jurnalistilor de la Telegraph, care i-au inscenat o intalnire cu oameni de afaceri interesati sa fenteze regulile internationale de transfer. Federatia engleza a confirmat ca analizeaza cazul si ca va lua o decizie dupa ce va consulta o transcriere integrala a dialogului pe care Allardyce l-a avut cu jurnalistii Telegraph.

"Nu vreau sa ma antepronunt, nu e oportun. In cazuri cum e asta trebuie sa tragi aer in piept si sa asculti pe toata lumea. Abia dupa aceea poti sa tragi concluzii. Trebuie sa privim lucrurile in profunzime, apoi sa decidem ceva", a spus presedintele Federatiei, Greg Clarke, citat de Sun.

Ce a spus Allardyce despre:

..Gary Neville: "A avut o influenta gresita asupra lui Hogdson. Roy trebuia sa-i spuna dracului sa stea jos si sa taca din gura"
..Printul Harry: "E un baiat obraznic. E un baiat foarte obraznic, foarte obraznic. Isi arata fundul si tot felul de lucruri!"
..Printul William: "E ambasadorul Federatiei, asa ca ar fi fost frumos din partea lui sa vina sa ne sustina, dar probabil avea lucruri mai importante de facut"
..despre Federatie: "Vor sa faca bani si atat, nu?"
..despre Wembley: "L-au stricat pe cel vechi si au construit unul nou, care e facunos. Dar nu ai nevoie de o astfel de datorie!"
..despre Roy Hodgson: "Ii trimitea pe toti la culcare. Nu are personalitatea necesara sa fie selectioner"

Allardyce e platit cu 3 milioane de lire pe an + bonusuri in functie de atingerea unor performante. In contractul pe care era gata sa-l accepte din partea jurnalistilor, Big Sam avea castiguri de 400 000 de lire garantate din consultanta pentru firme interesate sa detina fotbalisti, lucru interzis de FIFA.

Modifică setările cookies