Chelsea Newcastle Roman Abramovich Anglia

Fanii lui Chelsea, mesaj pentru Abramovich la meciul cu Newcastle! Banner-ul afișat după ce patronul rus a fost sancționat 

Chelsea și Newcastle s-au întâlnit în etapa cu numărul 29 din Premier League. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2022, 17:48
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2022, 17:53

Gruparea londoneză suferă după sancțiunile pe care Guvernul din Marea Britanie i le-a impus lui Roman Abramovich, patronul rus al echipei. Sancțiunile vin după războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie. Astfel, Chelsea este blocată din a face transferuri și nici nu le poate prelungi contractele fotbaliștilor care au intrat în ultimele luni. 

Oligarhul rus încearcă să vândă clubul, pentru a evita o situație dezastruoasă și au apărut doritori, însă până în prezent nu s-a ajuns la nicio înțelegere. 

Mesajul fanilor lui Chelsea pentru Roman Abramovich 

Înainte de meciul cu Newcastle fanii lui Chelsea au avut un mesaj pentru patronul rus al echipei. Aceștia au afișat un banner în tribune pe care apărea chipul lui Roman Abramovich, alături de mesajul: „The Roman Empire (n.r. Imperiul lui Roman)”

Cuvintele au fost scrise peste steagul Rusiei și vin ca susținere pentru oligarhul rus. Chelsea și-a pierdut în ultima săptămână contractul de sponsorizare cu Three și Hyundai. 

Probleme mari pentru Chelsea! Riscă falimentul după decizia Marii Britanii

Rusul vrea să vândă Chelsea și s-a arătat dispus să doneze toți banii către victimele războiului din Ucraina. Până atunci, clubul se confruntă cu grave probleme din punct de vedere administrativ, care ar putea duce inclusiv la falimentul clubului care a câștigat Liga Campionilor în sezonul precedent.

Chelsea plătește, lunar, în jur de 28 de milioane de lire sterline pentru salariile jucătorilor, staff-ului și oamenilor din club, bani pe care, acum, nu mai are cum să îi plătească după decizia britanicilor, notează Daily Mail.

Roman Abramovich a cumpărat clubul Chelsea în 2003, când londonezii aveau un singur titlu în palmares, cucerit în 1954-1955.

Modifică setările cookies