Cuvintele pe care nu credeai sa le auzi de la un fotbalist: "Castig obscen de mult, traiesc intr-o bula, iar asta nu e viata reala! Taiati-mi salariul!"

Juan Mata Manchester United salariu Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Aprilie 2016, 15:26
Data actualizarii: Luni 25 Aprilie 2016, 16:12

Pare greu de crezut, dar exista fotbalisti care sunt convinsi ca inflatia din fotbal nu e sanatoasa pentru viitorul acestui sport. Unul dintre ei e Juan Mata, de la Manchester United, un jucator cu 11 milioane de euro salariul anual.

"Asta nu e viata reala. Ma uit la prietenii mei, care nu sunt in fenomen, si imi dau seama ca aia e viata, noi traim intr-o bula, separati de restul lumii!"

Sunt cuvintele lui Juan Mata, mijlocasul cu cele mai multe prezente in acest sezon la Manchester United si un jucator cu 11 milioane de euro salariu anual.

Intr-un interviu pentru The Sun, Mata spune ca fotbalul o ia intr-o directie nesanatoasa, caracterizata de lacomie, si care pune accentul mai mult pe business decat pe suporteri.

"The Beautiful Game" trebuie salvat! - e semnalul de alarma tras de Mata din cel mai puternic si scump campionat al lumii.

"Sunt foarte, foarte multi bani la mijloc. Noi traim intr-o bula. Cu tot respectul pentru restul societatii, nu ne putem compara cu niciun domeniu."

"Daca e sa ma raportez la lumea fotbalului, pot sa spun ca, da, castig un salariu normal."

"Dar in comparatie cu 99,9% din populatia Spaniei, si cu restul lumii, castig un salariu obscen de mare."

"Barometrul pe care il folosim noi, fotbalistii, cand analizam salariile, e sa ne comparam cu alti fotbalisti, asa se ajunge la sumele astea."

"Asta nu e viata reala! Viata reala e ceea ce traiesc prietenii mei, cei care nu fac parte din fenomen."

"Ei trebuie sa munceasca din greu, sa emigreze, sa-si ia job-uri, sa se lupte. Asa e viata normala acum. Viata mea de fotbalist nu este normala."

"Ma si sperii de multe ori cand ma gandesc cat de protejat sunt. Orice mica problema as avea, vine cineva si o rezolva in locul meu. Asta e unul dintre aspectele pe care nu le intalnesti in viata reala."

Mata spune ca e dispus sa renunte la o parte din salariu.

"Fotbalul de azi e mai mult despre business. Sigur, inainte nu era atata acoperire din partea presei, nu exista atat de mult interes, nu existau atat de multe parti implicate, toate interesate de profit."

"Eu, va spun sincer, as fi dispus sa renunt la o parte din salariu si sa fie mai putin business implicat in sport.", a mai spus Juan Mata.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!