City a inaugurat cea mai MODERNA baza din lume, de 250 mil. euro. "Messi a ramas cu gura cascata cand a vazut-o" FOTO

City a inaugurat cea mai MODERNA baza din lume, de 250 mil. euro. "Messi a ramas cu gura cascata cand a vazut-o" FOTO

Manchester City a deschis azi portile noului centru de pregatire, cel mai scump si modern din intreaga lume. Seicii au investit aproape 250 de milioane de euro in el! 

City a construit un centru de pregatire atat de complex incat si Lionel Messi a ramas cu gura cascata atunci cand l-a vazut, scrie Daily Mirror! Starul Barcei s-a antrenat acolo cu Argentina inaintea amicalului cu Portugalia de pe Old Trafford si a declarat ca nu a mai vazut asa ceva in viata sa.

"A ramas foarte impresionat, toti colegii mei de la nationala au admirat ce se intampla aici. Am mers si la Carrington, vechiul centru de pregatire, dar e diferenta mare intre cele doua", a dezvaluit Zabaleta.

"Orice jucator se simte confortabil aici, un jucator nou isi da seama la ce club mare a ajuns in momentul in care intra pe portile complexului. Aici ai toate conditiile pentru fotbalul profesionist, nu poti sa ceri mai mult, ai chiar toate conditiile pentru performanta. E o diferenta masiva. City a devenit un club de top in lume, avea nevoie de aceste facilitati, terenuri bune de antrenament. Acest centru nou ne face sa ne simtit speciali, suntem privilegiati sa ne antrenam aici", a mai spus argentinianul.

Seicii lui City au investit in Academie o suma uriasa, de peste 230 de milioane de euro in cel mai complex centru de antrenament pentru echipa mare, dar si cel mai complex centru de copii si juniori din lume. "Construim o structura pentru viitor, nu doar o echipa de vedeta", scrie pe un perete in interirul Academiei. Sunt vorbele Siecului Mansour, cel care a depasit cu mult pragul de 1 miliard de euro investiti in Manchester City!

City Football Academy este intr-adevar special, cel mai sofisticat si high tech centru de pregatire din fotbalul mondial.

Pana acum, Manchester United se mandrea cu cea mai moderna baza de pregatire, in care au fost investite recent 25 de milioane de lire. Dar cei care au vazut noul complex al lui City spun ca cele doua centre nu se pot compara!

Pentru a fi siguri ca au tot ce e mai bun din intreaga lume, responsabilii cu dezvoltarea centrului au vizitat 70 de centre de pregatire din Europa, SUA si Australia. Au fost 19 modele de design din care a fost ales cel final.

Sunt 16 terenuri de antrenament in aer liber, inclusiv stadionul Academiei, un teren protejat pentru echipa mare, un teren pentru faze fixe, alte 14 terenuri de joc plus doua terenuri de antrenament pentru portari!

Sunt trei tipuri de iarba montate pe aceste terenuri, iar antrenorul poate opta pentru unul din ele in functie de adversar!

In cladirea in care este cazata echipa mare a lui Manchester City sunt trei sali de forta, fiecare specializata pe o anumita pregatire, forta, fitness, pilates sau antrenamente tehnice.

Exista o sala de ultra-sunete, camere de masaj si fizioterapie si o zona de hidroterapie in care sunt sase piscine! Una este rece, la 4 grade, alta fierbinte, al 36 de grade, o piscina in care jucatorii inoata impotriva curentului pentru rezistenta, o piscina cu trei culoare si jeturi de presiune care sa ii ajute pe jucatorii aflati la recuperare dupa accidentari.

Vestiarul este in forma circulara pentru ca "bisericutele" sa fie evitate, in care fiecare jucator are numele deasupra locului sau.

Jucatorii lui Manchester City au fost consultati inainte ca vestiarul sa fie conceput iar ei au vrut ca acesta sa fie in forma circulara pentru ca asa pot comunica mai bine in grup.

Jucatorii si pustii din Academie se pot intalni intr-un lounge dotat cu televizoare de ultima generatie, mese de biliard, canapele de piele si computere.

Un auditoriu de 56 de fotolii a fost contruit special pentru ca antrenorul Manuel Pellegrini sa poata face pregatirea video a meciurilor!

Sunt si zone de consiliere pentru jucatori, mai ales pentru cei straini, care primesc sfaturi despre taxele din Marea Britanie, cum sa se comporte in societatea britanica, despre cum sa foloseasca Twiitter cu responsabilitate si alte elemente de adaptare la viata din Anglia.

Lista este uriasa si foarte impresionanta. Puteti citi toate dotarile pe site-ul oficial al lui Manchester City. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii
BRAT
Modifică setările cookies