Fotbal extern

Jurgen Klopp, vorbe mari despre Chelsea după ce Liverpool și-a adjudecat trofeul FA Cup

FC Liverpool a câştigat Cupa Angliei la fotbal, pentru a opta oară în istoria sa învingând cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare formaţia Chelsea Londra, sâmbătă, pe stadionul Wembley, în faţa a 84.897 de spectatori.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Mai 2022, 08:24
Data actualizarii: Duminica 15 Mai 2022, 08:33

La finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0.

Acesta este al doilea trofeul cucerit de Liverpool de la debutul acestui sezon, după Cupa Ligii engleze, în finala căreia a avut-o ca adversară pe tot pe Chelsea, de care a dispus tot la loviturile de departajare.

Klopp, cuvinte de laudă la adresa lui Chelsea

Jurgen Klopp și-a felicitat ucătorii la finalul partidei, însă nu a uitat nici de Chelsea, despre care a spus că a jucat „grozav, remarcabil”.

„Suntem monștri de mentalitate, dar am văzut și monștri de mentalitate în albastru. Diferența a fost de un penalty, atât. Chelsea a jucat grozav, remarcabil, dar până la urmă trebuie să fie un singur câștigător și astăzi am fost noi. Ne vom bucura.

Performanța noastră, a fost din nou la fel, un joc incredibil de intens împotriva lui Chelsea. Ar fi meritat victoria exact la fel ca în Cupa Ligii, atât de mici sunt marjele, diferența. Nu aș putea fi mai mândru de băieții mei pentru ceea ce au făcut, cât de greu au luptat și cât de greu a fost”, a declarat Jurgen Klopp, potrivit BBC.

Succesul de sâmbătă a fost umbrit însă de accidentările atacantului Mohamed Salah şi fundaşului Virgil van Dijk, doi jucători importanţi pe care Liverpool riscă să nu poată conta în acest final de sezon, în care echipa pregătită de antrenorul Juergen Klopp îşi poate completa palmaresul cu alte două trofee.

"Cormoranii" se află în continuare în cursa pentru câştigarea titlului în Premier League şi urmează să dispute, pe 28 mai, finala Ligii Campionilor, împotriva echipei spaniole Real Madrid.

Modifică setările cookies