Roman Abramovich Chelsea Anglia

Chelsea, pierderi uriașe din cauza lui Roman Abramovich!

Chelsea a înregistrat o pierdere totală netă de 121,3 milioane de lire sterline (138,01 milioane de euro) pentru exerciţiul financiar 2021-22. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Martie 2023, 20:06
Data actualizarii: Luni 27 Martie 2023, 20:07

„Cheltuieli extraordinare şi pierderi de venituri” după sancţiunile impuse fostului proprietar Roman Abramovich, a anunţat, luni, clubul din Premier League.

Proprietarul rus Abramovich a scos clubul la vânzare la începutul lunii martie a anului trecut, după invadarea Ucrainei de către Rusia. Sancţiunile impuse de guvernul britanic lui Abramovich au complicat, de asemenea, procesul de vânzare.

Chelsea a avut pierderi uriașe din cauza lui Roman Abramovich!

Chelsea nu a avut voie să vândă bilete, ceea ce a dus la o pierdere de venituri, în timp ce cheltuielile lor de operare au fost, de asemenea, reduse din cauza restricţiilor guvernamentale până când vânzarea a fost finalizată la sfârşitul lunii mai.

„În această perioadă, clubul a fost restricţionat într-o serie de domenii, inclusiv capacitatea de a vinde bilete pentru meciuri şi abonamente pentru sezon, de a vinde produse, de a accepta rezervări de evenimente, precum şi de a semna contracte cu jucători şi parteneri comerciali, ceea ce a dus la un nivel extraordinar. cheltuieli şi pierderi de venituri”, a anunţat Chelsea.

În plus, este de aşteptat ca unele dintre aceste limitări să aibă un impact asupra finanţelor în anii următori, ca urmare a impactului pe termen lung al restricţiilor privind încheierea de noi contracte.

În schimb, veniturile clubului londonez au crescut, în principal ca urmare a veniturilor mai mari din ziua meciului şi a drepturilor comerciale, pe măsură ce fanii s-au întors pe stadioane în urma pandemiei de Covid-19.

„În ciuda pierderilor din exerciţiul financiar şi a dificultăţilor operaţionale din cauza sancţiunilor, clubul continuă să respecte reglementările financiare ale UEFA şi Premier League”, a anunţat Chelsea.

Chelsea a fost cumpărată de un grup de investiţii condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi Clearlake Capital, care a investit peste 600 de milioane de euro în transferuri de jucători în cele două perioade de mercato.

News.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!