Cât plătea pe lună Abramovich pentru asigurarea pazei, în Anglia. Suma a fost redusă drastic din cauza problemelor financiare

Chelsea Roman Abramovich Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Mai 2022, 22:39
Data actualizarii: Marti 03 Mai 2022, 23:04

Roman Abramovich a fost forțat să scoată clubul la vânzare, după sancțiunile primite din cauza invadarii Ucrainei de către armata rusă.

Raine Group, banca din New York care a fost desemnată să analizeze ofertele de cumpărare, a oprit doar trei finaliști. Câștigătorul urmează să fie anunțat până la finalul lunii mai.

Roman Abramovich (55 ani) a avut de suferit din cauza relației apropiate cu liderul de la Kremlin. Nu a mai putut vira banii în conturile jucătorilor de la Chelsea, iar echipa londoneză nu a mai avut voie să comercializeze bilete sau să vândă articole sportive, din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.

Forbes informează că averea oligarhului rus s-a înjumătățit de când Vladimir Putin a invadat Ucraina. De la 15 miliarde de dolari, Abramovich a ajuns să dețină acțiuni în valoare de 6,9 miliarde de dolari, coborând din primii 10 cei mai bogați patroni din sportul mondial.

Măsuri drastice pentru reducerea costurilor

Presa din Marea Britanie anunță că problemele financiare ale oligarhului rus sunt atât de mari încât firma de securitate care asigură paza acestuia în Marea Britanie este nevoită să achiziționeze din banii proprii cele necesare, inclusiv pâine, cafea și chiar hârtie igienică. 

Reducerea fondurilor s-a realizat și pentru taxa care era plătită către respectiva firmă, respectiv 400.000 de lire sterline pe lună. Fosta soție a lui Roman Abramovich a redus locațiile în care stăteau angajații de la trei apartamente la unul, iar aceștia sunt nevoiți să plătească pentru internet și cablu TV, inclusiv și celelalte facturi. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!