Când se va da verdictul în procesul lui Benjamin Mendy, campionul mondial cu Franța acuzat de șapte violuri

benjamin mendy Manchester City nationala frantei viol Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Decembrie 2022, 09:46
Data actualizarii: Marti 20 Decembrie 2022, 09:47

Juriul a reluat deliberările după patru luni de audieri, în care acuzarea l-a prezentat pe starul lui Manchester City drept un ”prădător”.

Juriul care urmează să dea verdictul în cazul fotbalistului francez Benjamin Mendy, acuzat de şapte violuri în Regatul Unit, a reluat, luni, deliberările, după o pauză de o săptămână, fără să existe asigurări privind o decizie înainte de sfârşitul anului.

După patru luni de audieri, juriul, format din opt bărbaţi şi patru femei, s-a retras pentru a delibera la 5 decembrie, dar discuţiile au fost întrerupte de mai multe ori din cauza cazurilor de Covid-19 şi apoi săptămâna trecută pentru o pauză planificată de mai mult timp.

Ce se întâmplă pe 3 ianuarie 2023

Când s-a reluat luni audierea - la care Benjamin Mendy a sosit purtând o cămaşă albastră sub o haină închisă la culoare şi un pulover - un jurat a lipsit din cauza unei intervenţii chirurgicale urgente, dar judecătorul Steven Everett a indicat că deliberările vor continua. 

El a spus că, în lipsa unei decizii în această săptămână, deliberările vor fi reluate din 3 ianuarie.

Benjamin Mendy, suspendat de mai bine de un an de Manchester City

Fundaşul francez în vârstă de 28 de ani, suspendat de mai bine de un an de Manchester City, este judecat de la începutul lunii august. Acuzat de şapte violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală, riscă închisoarea pe viaţă.

La audieri, acuzarea l-a prezentat pe Benjamin Mendy drept un „prădător” care a abuzat de victime „vulnerabile, îngrozite şi izolate”.

Fotbalistul a negat că ar fi fost „un pericol pentru femei”, susţinând că a întreţinut doar sex consensual. El este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie, acuzat de şase violuri şi trei agresiuni sexuale. (news.ro)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!