sport nou maimutareala monkeying monkeying sport sport sua Alte sporturi

VIDEO "Maimuțăreala", ultima senzație în materie de fitness în SUA! 

Unii americani se mențin în formă cu exerciții furate din arsenalul natural al primatelor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 07:40
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 11:51

Sportul numit "monkeying" câștigă tot mai mulți adepți în Statele Unite ale Americii. 

Americanii au apelat la mișcări și mijlocace de deplasare ale maimuțelor

Americanii au apelat la mișcări și mijloace de deplasare ale maimuțelor pentru a se menține în formă fără să ridice greutăți și fără să alerge zeci de kilometri pe săptămână. Pentru noul sport nu trebuie nici măcar aparate sau echipamente speciale, ci doar o bună mobilitate, disponibilitate la efort, curaj și o condiție fizică acceptabilă, fiind considerat printre cele mai mari consumatoare de calorii dintre sporturile de masă.  

Practicanții și instructorii noului stil de fitness au devenit din ce în ce mai vizibili în ultimul an, deschizându-se studio-uri speciale pentru practicarea lui și fiind chemați în emisiuni televizate pentru a exemplificarea complexitatea sa. În ciuda nemulțumirii unor grupuri care luptă cu prejudecățile rasiale și consideră denumirea nepotrivită, sportul câștigă tot mai mulți adepți peste Ocean.

"Maimuțăreala", un stil de fitness mult mai complex decât arată numele

"Monkeying" presupune exerciții diverse și originale, precum mersuri în patru labe diferite, în stilul celor ale babuinilor, gorilelor, urangutanilor sau cimpanzeilor, cățărarea în copaci sau pe stâlpi de iluminat, salturi, împingeri, agățări și întinderi în limitele fizice ale corpului uman.

Specialiștii în fitness care au dezvoltat noua metodă de pregătire consideră că este o variantă îmbunătățită a Parkour-ului și CrossFit-ului, cu riscuri mult mai mici de accidentare, și folosește parametrii antropometrici ai corpului uman pentru dezvoltarea musculaturii, păstrarea unui tonus general perfect și a unei stări de spirit ridicate și lucrarea concomitentă a tuturor grupelor musculare, fiind în același timp gratuită, nevând nevoie de niciun echipament, accesoriu sau aparat.  

Foto - Getty Images, Vahva Fitness

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!