Interviu istoric: Unul dintre cei mai importanti ziaristi britanici l-a convins pe Ian Thorpe sa recunoasca faptul ca este gay

Ian Thorpe, marele inotator australian, a acceptat sa acorde un interviu pentru televiziunea Channel 10.

Ajuns la 31 de ani, dupa ani de zile de probleme personale, Ian Thorpe a fost convins de ziaristul Sir Michael Parkinson sa accepte un interviu.

Televiziunea sustine ca in interviu fostul mare campion ar fi recunoscut ca este gay, lucru pe care l-a negat in nenumarate randuri in ultimii ani.

Timp de un deceniu, Ian Thorpe a negat mai multe afirmatii privind orientarea sa sexuala, care au inceput inca de la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney, cand Thorpe avea 15 ani.

Iata ce a spus Thorpe in cadrul interviului: "Ceea ce s-a intamplat este ca am simtit ca minciuna a devenit atat de mare incat nu am vrut ca oamenii sa imi pun la indoiala integritatea si a existat si putin orgoliu. Nu am vrut ca oamenii sa creada ca am mintit.

Nu sunt hetero si asta e ceva ce abia recent, in ultimele doua saptamani, am fost confortabil sa le spun celor apropiati mie. Sunt confortabil sa spun ca sunt gay. Nu vreau ca oamenii sa se simta cum m-am simtit eu. Poti sa te maturizezi, sa fii confortabil si poti sa fii gay.

Ma temeam de reactia pe care o vor avea cei din familia mea, prietenii. Sunt incantat ca dupa ce le-am spus, si mai parintii, ei mi-au spus ca ma iubesc si ma sprijina. Si pentru cei tineri, sa stiti ca acesta este de obicei raspunsul" a spus Thorpe in cadrul interviului.

Televiziunea a refuzat sa spuna daca Thorpe a afirmat cu exactitate "da, sunt gay", dar lasa tensiunea sa creasca inaintea difuzarii. Peter Meakin, directorul Channel 10, sutine ca interviul este "terifiant".

Parkinson, ziaristul care a facut interviul, spune ca "este unul dintre cele mai bune interviuri" pe care acesta le-a facut vreodata.

"Cred ca orientarea sexuala nu este treaba nimanui... Acesta este unul dintre cele mai bune interviuri pe care le-am facut vreodata.", a declarat Parkinson.

Desi nimeni din partea Channel 10 nu spune exact daca Thorpe a recunoscut sau nu ca este gay, doua dintre cele mai cunoscute publicatii, Daily Mail si Daily Telegraph, au titrat: "Thorpe: Sunt gay"

Citeste si:Ian Thorpe
VIDEO PROTVPLUS.RO

Dezastru în trenurile CFR. Oamenii călătoresc în condiții inumane, fără aer condiționat și în mizerie
BRAT
Modifică setările cookies