"In ritmul asta, doar astmaticii si bolnavii cronici vor mai fi campioni!" Atacul lui Putin dupa scandalul sportivilor dopati cu VOIA Agentiei Mondiale Antidoping

"In ritmul asta, doar astmaticii si bolnavii cronici vor mai fi campioni!" Atacul lui Putin dupa scandalul sportivilor dopati cu VOIA Agentiei Mondiale Antidoping

Vladimir Putin a criticat sistemul de autorizatii pentru utilizarea terapeutica a medicamentelor (AUT) din lumea sportului, scos la lumina de grupul de hackeri rusi Fancy Bears, care au patruns ilegal in computerele Agentiei Mondiale Antidoping.

"Vreau sa precizez ca noi nu ne opunem participarii tuturor sportivilor la competitii, insa trebuie reglata aceasta problema intr-un fel sau altul. Poate ca ar trebuie sa-i punem intr-o categorie speciala sau sa inregistram separat performantele lor", a spus Putin cu ocazia unui forum care a avut drept tema sportul, desfasurat in Rusia.

"Daca lucrurile vor continua in acest mod, doar astmaticii si sportivii care sufera de maladii cronice vor castiga evenimente sportive majore", a ironizat liderul de la Kremlin, in timp ce tara sa trebuie sa faca fata consecintelor descoperirii sistemului de dopaj de stat din sportul rus.

Grupul rus de spionaj informatic Tsar Team (APT28), cunoscut de asemenea sub numele de Fancy Bears, se afla la originea piratarii bazei de date Adams, sistemul de gestiune si localizare al AMA, precum si al divulgarii, in mai multe etape, in luna septembrie, a unor serii de informatii medicale confidentiale referitoare la peste 100 de sportivi.

Printre acestia figureaza jucatoarele americane de tenis Serena si Venus Williams, tenismanul spaniol Rafael Nadal, gimnasta americana Simone Biles, multipla campioana olimpica, sau ciclistii britanici Bradley Wiggins si Christopher Froome.

Datele publicate de Francy Bears au evidentiat faptul ca acesti sportivi au beneficiat de autorizatii care le-au permis sa ia medicamente inscrise pe lista produselor interzise de AMA.

Citeste si:Vladimir Putin
VIDEO PROTVPLUS.RO

Rusia anunță retragerea trupelor de la granița cu Ucraina
BRAT
Modifică setările cookies