COSR a achitat costul cazarii presedintelui Basescu la JO de la Beijing, in jur de 15.000 de dolari

BASESCU BENEFICIAZA DE UN PACHET STANDARD
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Mai 2008, 21:38
Data actualizarii: Joi 08 Mai 2008, 21:38

Mediafax / Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a achitat cheltuielile de cazare ale presedintelui Traian Basescu, care va asista la ceremonia de deschidere a Jocurile Olimpice de la Beijing, urmand ca banii sa fie recuperati ulterior de la Administratia Prezidentiala.
Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a precizat ca plata prin intermediul COSR era necesara, deoarece "aceasta este procedura stabilita de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing".
"De organizarea sejurului presedintelui la Beijing se ocupa Administratia Prezidentiala. Noi doar am platit cheltuielile de cazare comitetului de organizare chinez, urmand ca apoi banii sa ne fie virati de Presedintie. Este o procedura standard, nu este nimic iesit din comun. Suma este una normala, nu am retinut exact cat, dar este in jur de 15.000 de dolari. Nu este vorba doar de cazarea presedintelui, ci si de a celor cinci persoane pe care dansul le poate invita", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Dobrescu.
Potrivit oficialului COSR, presedintele Basescu va beneficia de un pachet standard, oferit tuturor sefilor de stat care vor asista la festivitatea de deschidere a JO sau la competitiile din cadrul acestei manifestari sportive. COSR s-a ocupat de procedurile de acreditare ale sefului statului, acesta avand dreptul sa fie insotit de inca cinci persoane. Sefii de stat vor locui la Beijing in hoteluri special rezervate de autoritatile chineze si vor beneficia de conditii de securitate sporite.
Dobrescu a adaugat ca, din cate stie el, presedintele Basescu va sta trei zile la Beijing.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara din acest an este programata in 8 august, la Beijing, dupa care competitia va continua pana in 24 august.

Mai mult pe www.mediafax.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!