Advertoriale

(P) Somn ușor pentru copii datorită laptopurilor ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Dispozitivele electronice sunt parte integrantă din viața noastră și folosirea îndelungată are efecte care se văd atât la adulți cât și la copii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 August 2021, 10:00
Data actualizarii: Miercuri 04 August 2021, 10:17

Ecranele OLED oferite pe noua generație de laptopuri ZenBook protejează ochii copiilor și le îmbunătățesc calitatea somnului printr-o emisie redusă de lumină albastră dăunătoare.

Noua generație de laptopuri ASUS ZenBook crește semnificativ calitatea ecranelor prin utilizarea tehnologiei OLED. Pe lângă culorile ultrarealiste și contrastul infinit, noile ecrane ASUS OLED rezolvă și o problemă cu efecte directe importante asupra sănătății: emisia de lumină albastră.

Copiii sunt protejați de ecranele ASUS OLED

Cei mai afectați de dispozitivele digitale pe care le folosim din ce în ce mai intens în viața de zi cu zi sunt cei mici. Studiile din ultimii ani arată că lumina albastră emisă de ecranele digitale înainte de culcare are un impact serios asupra sănătății adulților și copiilor.

În cazul copiilor efectul este mult mai puternic pentru că ochii adulților filtrează mult mai bine lumina albastră cu cât aceștia înaintează în vârstă. Pupilele copiilor sunt de două ori mai mari în medie, deci secreția de melatonină este redusă mult mai mult. Acesta este un hormon natural secretat automat de organism pentru a induce starea de somn la sfârșitul zilei. În lipsa acestui hormon somnul este întârziat și calitatea acestuia are de suferit. 

Nu doar secreția de melatonină este afectată de lumina albastră, ci și și alți hormoni naturali responsabili cu creșterea masei musculare, a imunității organismului și capacității de refacere a celulelor. În lipsa acestor hormoni dezvoltarea copiilor are de suferit pe termen lung.

Acesta este si motivul pentru care toate ecranele ASUS OLED beneficiază de tehnologia Eye Care, certificată prin standardele SGS și TUV Rheinland, care reduce cu aproximativ 70% emisia nocivă de lumină albastră. Acest lucru este posibil prin utilizarea unui filtru optic special care păstrează calitatea excepțională a culorilor, specifică ecranelor cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display).

Beneficiile ecranelor ASUS OLED sunt însă mult mai multe și te invită să cunoști gama de laptopuri ZenBook din 2021.

Interviu cu specialistul optometrist Ovidiu Petrița

Pentru a înțelege cum noile ecrane ASUS OLED ne protejează de efectele dăunătoare ale luminii albastre înainte de culcare, i-am pus câteva întrebări unui specialist optometrist cu experință de 20 de ani, Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik. Acesta a avut următoarele de spus:

Așa cum știm cu toții, calitatea somnului este foarte importantă pentru noi toți, dar mai ales în cazul copiilor. Expunerea prelungită la această lumină albastră produsă de diferite tipuri de ecrane poate afecta în timp calitatea somnului, copiii fiind mult mai expuși la aceasta datorită mărimii pupilei și a faptului că cristalinul copiilor nu filtrează atât de mult această lumină ca în cazul adulților. 

În practica noastră întâlnim foarte frecvent astfel de situații, de copii cu ametropii dobândite, principala cauză fiind timpul petrecut în fața monitoarelor de diverse feluri. 

Așa cum știm, în acest context pandemic actual, timpul petrecut în fața calculatorului este mult mai mare decât înainte, ceea ce duce inevitabil la probleme mai mari și mai numeroase. Astfel, această inovație de la ASUS este extrem de binevenită. Reducerea cu până la 70% a acestor emisii este excelentă.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: nu unul, ci două ecrane incredibile 

Primul lucru pe care îl observi atunci când deschizi noul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este superbul ecran 4K OLED HDR care acoperă 100% din spectrul cinematografic DCI-P3. Apoi ochii îți cad pe ScreenPad Plus, un al doilea ecran 4K ce se înclină acum în mod automat la 9.5 grade, creând astfel un unghi de 144.5 grade împreună cu ecranul principal pentru o poziție ergonomică de vizualizare.

Cele două ecrane excepționale sunt ajutate de un procesor Intel® Core™ i9-10980HK ce poate rula la o frecvență de 5.3 GHz, 32 GB RAM, un SSD rapid NVMe de 1 TB și o placă video de ultimă generație Nvidia® GeForce™ RTX 3070 cu 8 GB VRAM, capabilă să ruleze fluent jocuri și aplicații 3D, fără întrerupere.

Din motivele de mai sus plus celelalte inovații implementate de inginerii ASUS, noul ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este un adevărat laptop al viitorului. Noul laptop este disponibil în mai multe configurații direct din eShop Oficial ASUS.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies