(P) Sa izolezi casa cu spuma cu celula inchisa? Ce-a vrut sa spuna autorul

(P) Sa izolezi casa cu spuma cu celula inchisa? Ce-a vrut sa spuna autorul

Cunosteai ca doar vata minerala sau polistirenul pot fi folosite pentru a-ti izola casa? Afla si de izolatii cu spuma poliuretanica varianta cu celula inchisa. Este mai nou introdusa pe lista de optiuni, dar are cateva avantaje pe care le poti afla chiar acum.

Cum e spuma poliuretanică în comparatie cu alte materiale

Atât de bine cunoscutele izolații din vată minerală de sticlă cunosc de câțiva ani adversari redutabili: izolațiile de spumă poliuretanică. O fi vata un izolator eficient, fiindcă în caz contrar nu s-ar fi izolat casele cu ea, dar în condițiile în care umiditatea este mare, spuma izolatoare e cea care face cu adevărat minuni.

Există motive întemeiate pentru care spuma poliuretanică este considerată materialul-minune în izolațiile casei, pe nedrept ignorată chiar și astăzi de specialiștii în construcție din România.

Polistirenul este considerat în statistici cel mai utilizat material de izolare, dar această stare de fapt contează prea puțin apropo de gradul de eficiență. La acest capitol, această spumă e net superioară în varianta ei denumită în mod plastic cu celulă închisă.

Spuma ca material este obținută din doi compuși chimici și, în funcție de raportul procentual dintre aceștia din mix, rezultatul fie spuma cu celulă deschisă, adică varianta care lasă umezeala să treacă, care este total accesibilă la preț și care izolează bine din primul moment de aplicare și până peste decenii, fie varianta cu celulă închisă.

Varianta cu celulă închisă a spumei, descrisă pe scurt

Celula închisă a spumei este caracterizată de o densitate de  30-40 kg/m3, uluitoare comnparativ cu celelalte, lucru care o face spumă rigidă, perfect izolatoare (mai ales că spuma umple spațiile perfect, le face etanșe la milimetru intrând prin spații aproape imposibile).

Are cel mai bun factor de transfer termic și protejează de umezeală, infiltrații sau mucegai atât de bine încât facturile cu energia scad cu peste 50% (față de o scădere de nici 30% obținută prin de izolarea casei cu vată sau polistiren).

Celulă închisă. Cum altfel poate fi descrisă această etanșeitate totală, barieră solidă?
Material minune. Cum altfel să fie descrisă investiția cu beneficii chiar și pe 80 de ani?

Cum altfel să se exprime faptul că nu lasă șanse căldurii să iasă, nici umezelii să treacă ori zgomotului să pătrundă din exterior? Izolarea bună e posibilă din toate punctele de vedere cu spuma aceasta poliuree și mai este încă ceva: față de vata de sticlă care emană formaldehidă, izolațiile din spumă poliuretanică sunt perfect ecologice.

Dacă îți construiești casă nouă știi acum ce este celula închisă de fapt și cum te ajută pe tine dacă îți izolezi casa cu ea: confort termic, economie la facturi, un mediu mai curat și sănătos.

Dacă renovezi și schimbi izolația casei care deja se fărâmă, știi la ce să apelezi ca să scapi o dată pentru totdeauna (pe optzeci de ani se întinde durata de viață a spumei poliuretanice) de frig în colțurile casei, de umezeală și igrasie pe pereți, de pereți prin care pătrund în casă chiar și claxoanele de pe drum.VIDEO PROTVPLUS.RO

Oana Radu, într-o relație amoroasă cu instructorul

Oana Radu: "Poate că fostul iubit nu merita să fiu cu el. Nu mi-a fost atât de fidel.


13:28
Matteo, cu viața schimbată de când a devenit tată

Matteo: "În viața mea n-am fost atât de emoționat. Nici nu mi-am dat seama că am plâns."


08:08
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram. 


15:39
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Camera Deputaților a adoptat legea prin care sunt abrogate pensiile speciale. Cine a scăpat de tăieri
BRAT