(P) Putere staționară: cele mai bune laptopuri ASUS TUF Gaming

Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Noiembrie 2021, 10:00
Data actualizarii: Vineri 26 Noiembrie 2021, 09:22

Gamerii au nevoie de un laptop pe care se pot baza în orice moment, un laptop a cărui performanță se menține constantă de-a lungul sesiunilor de gaming, iar ASUS TUF Gaming face acest lucru fără efort datorită durabilității legendare la nivel militar, certificată de standardul MIL-STD-810H. 

Seria TUF Gaming este disponibilă cu două versiuni de carcasă, de 15.6 și 17.3 inch, ambele distingându-se printr-un design individualist și un nivel de performanță superior datorită soluției de răcire performante care reușește să mențină un nivel acustic scăzut.

Seria de laptopuri ASUS TUF Gaming dedicată gamerilor a câștigat popularitate de la lansarea din 2018 și până în prezent, fiind una dintre alegerile principale ale celor pasionați de gaming. Toate laptopurile ASUS TUF sunt supuse unor teste riguroase în ce privește durabilitatea în condiții extreme, astfel că se ridică la nivelul așteptărilor pe care îl creează brandul TUF – The Ultimate Force.

Cei care aleg un laptop din seria TUF Gaming primesc un model echipat pentru gaming, dotat pentru ședințe lungi de jocuri competitive. Doritorii au de ales între TUF Gaming F15 cu ecran de 15.6 inch într-o carcasă compactă și TUF Gaming F17 cu ecran de 17.3 inch, pentru o suprafață de joc extinsă, dar fără să facă un compromis la capitolul portabilitate.

ASUS TUF Gaming F15 FX506 – o configurație gândită pentru eSports

Fanii eSports nu au nevoie de cea mai puternică configurație pentru a rula jocurile populare la framerate-uri ridicate, însă au nevoie de un laptop capabil și stabil precum ASUS TUF Gaming F15 FX506, un model cu ecran IPS de 15.6 inch la 144 Hz. 

Configurația prezentată oferă suport pentru tehnologia Adaptive-Sync care asigură o fluență a imaginilor în mișcare, indiferent de framerate-ul curent, fără framing și ruperi vizuale care te deconectează din mediul virtual prin sincronizarea automată a numărului de cadre pe secundă cu rata de împrospătare a ecranului.

Inima configurației o reprezintă perechea formată din placa video dedicată NVIDIA GeForce GTX 1650 cu 4 GB VRAM și procesorul Intel Core i5-10300H care poate funcționa până la 4.5 GHz, atunci când jocurile o cer.

Cei 8 GB de RAM incluși, pot fi înlocuiți cu un kit dual-channel de 32 GB, deci poți să adaptezi rapid laptopul ASUS TUF Gaming F15 FX506LH și pentru fluxuri de lucru, nu doar pentru jocuri. Acest nivel de flexibilitate este posibil și pentru că TUF Gaming F15 este echipat corespunzător cu un număr complet de porturi, un sistem de microfoane duale și difuzoare audio compatibile DTS:X Ultra cu 7.1 canale surround și multiple moduri audio predefinite, plus un webcam HD, tot acest ansamblu fiind controlat și optimizat de un sistem de reducere a zgomotului de fond în timpul conferințelor care se folosește de inteligența artificială.

Sistemul de răcire a fost optimizat pentru a putea răci componentele în orice situație, fiind cu 11% mai silențios și cu 10% mai eficient când vine vorba de fluxul de aer cald expulzat, față de generația anterioară.

ASUS TUF Gaming F17 FX706 – un ecran generos într-o carcasă compactă

Gamerii care își doresc un ecran mai mare pentru detalii bogate se pot orienta către TUF Gaming F17 FX706, dotat cu un panou de 17.3 inch Full HD la 144 Hz, cu margini extrem de subțiri Nano-Edge. Controlul acestui ecran cade în sarcina plăcii video dedicate, cu suport pentru Ray-Tracing, un NVIDIA GeForce RTX 3050 cu 4 GB de memorie video.

Placa video este alimentată fără efort de un procesor Core i7-11800H din generația 11 Intel Tiger Lake, care dispune de 8 nuclee independente și șaisprezece fire de execuție, adică un CPU suficient de performant nu doar pentru gaming, dar și pentru creație digitală, programare software sau editare 3D, care îl transformă pe TUF Gaming F15 FX706 într-un laptop pentru orice tipologie de utilizator.

Flexibilitatea de care dă dovadă acest laptop este asigurată și de opțiunile de upgrade ulterior, utilizatorii având opțiunea de a extinde cantitatea de RAM disponibilă cu un kit dual-channel de 32 GB, iar memoria internă rapidă poate fi suplimentată cu un al doilea SSD cu tehnologie NVMe.

Ambele modele ale seriei de laptopuri ASUS TUF Gaming au trecut cele mai riguroase teste ale armatei americane, MIL-STD-810H, care supun portabilele la vibrații, umiditate, șocuri și temperaturi extreme. Acesta este doar unul din motivele pentru care TUF Gaming este un laptop care nu te va dezamăgi.

Toate laptopurile prezentate pot fi achiziționate direct de pe site-ul oficial, secțiunea eShop ASUS România, așa că te invităm să vezi oferta curentă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!