(P) Ponturi utile pentru o recuperare rapidă după implant dentar 

Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 15:41
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 15:47

Desi procedura de implant dentar în sine este una de scurtă durată, fiind o intervenție deloc complicată, procesul de vindecare este mai anevoios. Toți cei care trec printr-o astfel de procedura trebuie să știe că perioada de recuperare este esențială în asigurarea succesului intervenției și de aceea trebuie să îi acorde importantă maximă. 

Specialiștii de la clinica stomatologică Plaza Dent recomandă că pacienții să fie pregătiți pentru perioada post-intervenție, deoarece recuperarea cere timp, răbdare și dedicare pentru a menține un rezultat pozitiv. Iată la ce trebuie să se aștepte cei care trec prin astfel de tratamente stomatologice și de ce trebuie să tină cont pacienții pentru a se recupera după un implant dentar: 

Timpul de recuperare după implant dentar variază

 În general, pacienții trebuie să se aștepte la un mic disconfort în primele doua zile după intervenție, însă timpul de recuperare variază de la caz la caz și depinde în întregime de particularitățile fiecărui pacient. În acest timp, cei care au făcut implantul se pot așteptă și la edem sau sângerări ușoare. Disconfortul începe să se reducă după câteva zile, dispar inflamația, durerea și riscul apariției unei infecții. 

Cum se țin sub control sângerările postoperatorii 

Este complet normal să apară sângerări ușoare în primele 24-72 de ore după implantul dentar. Medicul stomatolog vă pune un pansament special pe locul în care s-a făcut intervenția. Specialiștii de la PlazaDent.ro recomanda păstrarea pansamentului cel puțin o ora după intervenție, timp în care pacientul ar trebui să îl preseze ușor pentru a reduce sângerarea.

Gargara și clătirea cavitații bucale sunt de evitat deoarece nu fac altceva decât să agraveze hemoragia.

Ce mâncare este recomandată și ce trebuie evitat 

Pentru ca un implant dentar să se vindece în mod corespunzător, îngrijirea postoperatorie trebuie să fie cât mai blândă posibil. În acest sens, se recomanda ca pacienții să acorde atenție alimentelor și băuturilor pe care le consuma. Nu este vorba doar de cele câteva zile de după intervenție, ci de o perioada mai mare de timp. 

Astfel, cei cărora li s-au pus câteva implanturi și intervenția a avut un grad mediu de dificultate trebuie să consume mâncare moale și să evite băuturile foarte reci sau foarte calde timp de aproximativ 30 de zile. În cazul în care operația a fost mai dificila, dieta speciala poate dura chiar și 6-8 săptămâni.

 Consumul de alcool nu este indicat, deoarece alcoolul crește viteza sângelui și poate provoca hemoragii. Fumătorii vor trebui să se abțină și ei, având în vedere că țigările pot cauza infecția alveolei. Același lucru este valabil și pentru lactate și alte produse de origine animala, deoarece conțin enzime care interferează cu procesul de coagulare a sângelui. 

Dintre alimentele recomandate de medici ca fiind potrivite pentru consumul post operator se pot menționă piureurile de legume, shake-urile de proteine, smoothie-urile din fructe, supele crema, budinca, grisul cu lapte, laptele vegetal, plăcintele cu legume și alte alimente moi. 

Respectând ideile menționate anterior, orice persoana care a făcut implant dentar se vă recupera rapid și fară probleme!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!