(P) Marile tendințe de călătorie pentru 2024

Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 10:30
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 10:34

Ne mai despart câteva luni de finalul acestui an și, cel mai probabil, mulți dintre voi încă mai aveți călătorii programate, dar ar fi bine să începem planificările din timp pentru vacanțele de anul următor.  În acest context, să ne aruncăm o privire asupra tendințelor de călătorie pentru 2024.

 

Rezervări automate / automatizate

Deloc surprinzător, având în vedere dependența noastră tot mai mare de tehnologie, una dintre cele mai mari tendințe prezise în călătoriile pentru 2024 sunt rezervările automate.

Rezervările automatizate (online și cu ajutorul aplicațiilor) în călătorii nu sunt noi, dar se așteaptă să înregistreze o creștere impresionantă în următorii doi ani. Ca să vă faceți o idee, în 2020 piața online de rezervări era evaluată la 432 de miliarde de dolari. Până în 2025, se estimează că aceasta va crește la 833 de miliarde de dolari. Noile tehnologii modelează viitorul industriei de turism.

Creșterea numărului de rezervări automatizate este pusă și pe seama utilizării tot mai mult a telefoanelor mobile. Se estimează că până la 70% dintre călători folosesc smartphone-urile pentru a rezerva vacanțele. 72% dintre rezervările pe mobil au loc în două zile de la o căutare pe Google.

Vacanțe personalizate

Tot mai mulți turiști preferă vacanțele personalizate. Conform unui studiu McKinsey, 71% dintre consumatori se așteaptă ca agențiile să ofere interacțiuni personalizate. În prezent, agenții de travel nu mai sunt doar simpli vânzători de vacanțe, ci ajung să fie consultanți în turism și să vândă vise. Pachetele prestabilite încep să piardă teren în fața serviciilor personalizate.

Iar noile tehnologii bazate pe Inteligența Artificială vor ușura munca agenților de travel. AI câștigă tot mai mult teren în foarte multe industrii, inclusiv în zona de turism, divertisment și iGaming. Numeroase cazinouri online au implementat deja tehnologiile bazate pe AI în departamentele de suport și pentru personalizarea serviciilor oferite jucătorilor, de cele mai multe chiar si la ofertele fara depunere.

Călătoriile bleisure

Călătoriile bleisure pot fi definite ca fiind acele călătorii rezultate din combinarea călătoriilor de afaceri și de agrement. Practic, tot mai mulți oameni aleg să combine călătoriile de afaceri cu cele de relaxare alături de prieteni sau familie. Astfel, aceștia aleg să rezerve câteva zile de vacanță suplimentare pe lângă cele dedicate business-ului.

Călătoriile de wellness / transformare

Tot mai mulți oameni aleg să pornească în diferite călătorii pentru a se regăsi / transforma. Aceștia doresc să petreacă mai multe zile și chiar luni într-o destinație renumită pentru energii pozitive și spiritualitate, de preferat din zona Asia.

Ca urmare, există o tendință crescătoare în căutarea vacanțelor și călătoriilor care combină experiențe care stimulează sănătatea și bunăstarea și chiar cunoașterea de sine. Astfel de experiențe pot însemna cursuri de yoga sau meditație, excursii culturale, explorări spirituale și vacanțe culinare.

Concluzii

Grație evoluției tehnologice, astăzi putem călători rapid și ușor în toată lumea pentru diferite scopuri personale sau de business. Existând atât de multe opțiuni de călătorie și o diversitate a modului în care călătorim, oamenii au început să prefere călătoriile personalizate, să le combine între business și relaxare, să meargă în călătorii pentru regăsirea de sine etc.

Unii chiar merg mai departe și aleg călătorii prietenoase cu mediul. Sunt atenți la nivelul de poluare, la amprenta de CO2 asupra mediului etc. Potrivit unui raport de la World Travel and Tourism Council (WTTC), 69% dintre călători caută în mod activ opțiuni de călătorie durabile și cu siguranță această tendință va continua și în 2024.

Voi cum preferați să călătoriți?

Licenta ONJN: L2160797Y000396

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!