Advertoriale

(P) Îți dorești o casă cu mansardă? Iată cum să o amenajezi! 

Tot mai mulți oameni, în momentul în care își construiesc o locuință, își doresc un acoperiș realizat în așa fel încât să permită amenajarea unei mansarde. Astfel, aceștia pot folosi eficient toate spațiile din casă.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 14:56
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 14:57

 

Mansarda poate fi amenajată oricum își doresc proprietarii, de la dormitoare pentru membrii familiei, la livingul în care se relaxează sau poate chiar bucătăria. Singurele aspecte de care trebuie să țină cont aceștia este spațiul pe care îl au disponibil și funcționalitatea pe care amenajarea aleasă o are.

De asemenea, este necesar să se aleagă învelitori de calitate, care să nu se deterioreze rapid, deoarece reparațiile în acest caz pot fi destul de dificil de realizat și, mai ales, neplăcute. Dacă totuși se observă nereguli la acoperiș, oamenii ar trebui să apeleze la serviciile profesioniste ale unei firme de acoperișuri din București, pentru a identifica și repara simplu și rapid orice problemă.

Cum să amenajezi un living la mansardă?

Orice amenajare, indiferent de locul dintr-o casă, trebuie să țină cont de dimensiunile încăperii respective. De exemplu, în cazul unei mansarde mici, care se dorește a fi transformată în living, este recomandat ca pereții să fie vopsiți în alb, pentru a da impresia unui spațiu mai mare.

Cei care preferă culorile, pot înviora încăperea cu ajutorul unor decorațiuni în culorile preferate, iar prezența unor plante în cameră vor oferi un aer fresh și viu oricărei camere, indiferent de rolul pe care îl are aceasta.

Un element care este specific mansardelor, care le oferă farmecul și lumina necesară, sunt ferestrele din acoperiș. Acestea pot oferi lumina necesară pe timpul zilei, dar și un mod aparte de a admira cerul în nopțile senine.

Aspectele la care trebuie să fie atenți cei care își amenajează o mansardă sunt izolarea eficientă a acesteia – în special la nivelul acoperișului – astfel încât să nu se resimtă factorii externi, precum și alegerea unui acoperiș care să fie potrivit unei astfel de amenajări.

Ce acoperiș este potrivit amenajării unei mansarde?

Acoperișul are rolul de a proteja întreaga casă împotriva ploii, vântului și altor factori externi, dar dacă sub acesta este amenajată și o mansardă, cu camere utile, în care oamenii petrec mult timp, atunci atenția care ar trebui acordată alegerii tipului de acoperiș potrivit este cu atât mai importantă.

Prin urmare, acoperișul trebuie să fie unul înalt, iar învelitoarele alese pentru acesta trebuie să fie unele relativ ușoare, care să nu exercite o presiune foarte mare asupra structurii. Este important să fie ales un material de calitate, care să aibă o rezistență mare, deteriorarea sa putând afecta în primul rând mansarda, dar și restul casei si chiar structura acesteia în cazuri mai grave.

Pentru a evita infiltrațiile, sistemul pluvial, care strânge și evacuează apa de pe acoperiș, este esențial. Astfel, ploile nu vor cauza acumulări de apă la nivelul acoperișului, apă care să se infiltreze apoi printre învelitori și structură, în casă.  

În concluzie, acoperișul este cu atât mai important cu cât spațiul care se află imediat sub acesta este unul funcțional, în care oamenii petrec mult timp. De aceea, este necesar să fie avute în vedere toate aspectele menționate anterior.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!