nova Advertoriale

(P) Ce echipamente sunt necesare dacă vrei să faci sport acasă? Costuri și beneficii

Iubești sportul dar nu poți ajunge întotdeauna la sală? Fie sala de sport este mult prea departe de zona în care locuiești, timpul nu îți permite sau orele la care poți merge sunt cele în care traficul este intens, să mergi la sală uneori poate fi dificil. Însă, odată cu dezvoltarea programelor de fitness online, a aplicațiilor mobile de wellness și posibilitatea achiziționării echipamentelor pe cont propriu, vei putea rămâne motivat pentru a-ți atinge obiectivele de fitness chiar și în propria locuință.  Vei evita astfel costurile pentru abonament la sală și drumurile lungi și vei exersa în confortul case tale, economisind mai multă energie.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 11:26
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 11:26

 

Echipamente necesare pentru un antrenament complet acasă

Dacă vrei să te menții în formă, atunci trebuie să investești într-un echipament adecvat. Vei avea nevoie de o pereche de gantere, o bancă pentru lucrarea pieptului, o bară cu greutăți libere, precum și discuri de diferite greutăți. Un covoraș pentru exerciții ajută la protejarea podelelor și face ca exercițiile fizice să fie mai ușoare. Dacă preferi exercițiile cardio, ar trebui să cumperi un aparat eliptic, o bandă de alergare, sau o bicicletă staționară. 

Totodată, o aplicație pe telefon sau un ceas de tipul fitness tracker, te va ajuta să ții evidența numărului de pași pe care i-ai făcut în fiecare zi, vei putea urmări ritmul cardiac, caloriile arse, sau minutele active. Hainele de antrenament și încălțările sunt, de asemenea, necesare pentru a-ți permite practicarea exercițiilor fizice în condiții de siguranță. Caută haine care sunt respirabile, elimină umezeala și îți oferă protecție.

Costurile pentru echipamentul de sport variază în funcție de modelele alese. Acestea pot începe de la câteva sute de lei și pot ajunge la câteva mii de lei. Însă, dispunând de propriul set de echipamente, suma investită la început se va amortiza pe termen lung. 

Beneficiile achiziționării unor echipamente sportive acasă 

Achiziționarea propriului echipament necesită puțină cercetare. Este vital să te asiguri că achiziționezi echipamente de calitate, potrivite nevoilor tale. Pe lângă prevenirea accidentelor, un echipament adecvat te va ajuta să atingi mai repede obiectivele de fitness.

Dispunând de propria sală de sport, vei evita ieșirile în oraș sau timpul pierdut în trafic. Chiar și atunci când vremea nu este convingătoare pentru a ieși din casă, vei putea să-ți execuți antrenamentele zilnice chiar în zona de living. De asemenea, nu vei plăti niciun abonament lunar și vei putea practica sport ori de câte ori simți nevoia, chiar dacă faci sport dimineața devreme sau seara târziu. 

Odată cu dezvoltarea tehnologiei și apariția diverselor metode și echipamente sportive, practicarea activităților preferate în propria locuință, a devenit mai ușoară. Poți alege să-ți comanzi acasă echipamentele de sport, fără a fi nevoie să-ți părăsești locuința. Poți economisi chiar și evitând să ieși în oraș pentru diverse plăți și facturi. Alege să plătești online factura de energie electrică sau să-ți comanzi articolele necesare acasă. Astfel vei dispune de mai mult timp liber pentru antrenamente. 

Chiar dacă la început investiția în echipamente va fi mai mare, în timp se va amortiza. Pe lângă faptul că dispui de echipamente fiabile chiar la tine acasă, te vei menține motivat și vei economisi bani lunar. Fă-ți o obișnuință din a-ți găsi o rutină de antrenament care să te entuziasmeze, doar în acest fel vei putea să te ții de obiectivele tale de fitness pe termen lung. 

Modifică setările cookies