(P) Betfair Exchange – un mod diferit de a paria online

(P) Betfair Exchange – un mod diferit de a paria online

Betfair este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața internațională a pariurilor sportive și este compania care a introdus ideea de betting exchange - pariuri în contrapartidă - în anul 2000.

Betfair oferă și o gamă largă de pariuri sportive și produse de gaming. Inovația este unul din atuurile Betfair, care a îmbunătățit lumea pariurilor sportive cu produse cum sunt „Cash Out”, „Price Rush” și „Acca Edge”.

Betfair Exchange a fost lansat în anul 2000 și a fost prima și cea mai mare bursă de pariuri din lume, oferind pariuri între jucători. Platforma permite clienților să parieze unul împotriva celuilalt, și nu împotriva casei de pariuri. Făcând această conexiune între utilizatori, Betfair Exchange nu își asumă riscul în sine, ci oferă oportunitatea de a paria „contra” – a paria că un eveniment nu se întâmplă.

Betfair Exchange este cea mai mare bursă de pariuri sportive din lume. Aceasta urmează modelul bursei de valori, dar înlocuiește tranzacționarea de acțiuni cu cote de pariuri pe evenimente din lumea sportului, politicii și divertismentului.

Cum funcționează?

Pe orice piață de pariuri, există două părți ale unui pariu. Pe de o parte, sunt cei care cred că un eveniment va avea loc (pariorii „pro") și, pe de cealaltă parte, sunt cei care cred ca nu va avea loc (pariorii „contra").
Pariurile clienților „pro" și ale celor „contra" sunt „confirmate" atât timp cât aceștia sunt de acord cu un preț (o cotă) pentru rezultatul evenimentului.

Parierea împotriva altor clienți înlătură necesitatea marjei pe care casele de pariuri cu cote fixe o încorporează în prețurile lor și oferă șansa unei piețe mai eficiente, motiv pentru care adesea poți obține cote mai bune pe Betfair Exchange. În schimb, clienții plătesc un comision de 6.5%, dar numai la câștiguri.
 

Stabilirea propriilor cote
Unul din cele mai atrăgătoare aspecte ale platformei Exchange este posibilitatea de a seta propriile cote, ceea ce le oferă pariorilor Exchange un avantaj real, comparativ cu pariorii la case de pariuri tradiționale.
Felul în care funcționează este intuitiv și ușor de folosit - pentru a solicita o cotă mai bună (cunoscută și ca „trimiterea unei comenzi"), utilizatorul alege cota pieței pe care vrea să parieze, dar o modifică manual.
Pariul va fi plasat pe piață și, în cazul în care este acceptat de un alt client, va fi confirmat la cota respectivă.
Atunci când sunt solicitate cote mai bune, nu există nicio garanție că un alt client Betfair va fi dispus să accepte noua cotă, dar acestea se schimbă rapid și este un mod bun de a câștiga mai mult din același pariu.

Parierea pe Exchange poate fi învățată accesând hub-ul educațional online, parcurgând ghidurile disponibile pentru începători și avansați, și aplicând cele învățate pe platforma Betfair Exchange.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, 10 august. 779 de cazuri noi de coronavirus, la un număr redus de teste
BRAT