Se trezesc ZEII la viata! Dupa Real Madrid de Romania, inca 3 campioane ar putea face senzatie! Citeste trei povesti de care habar n-ai avut!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Iulie 2012, 17:47
Data actualizarii: Marti 24 Iulie 2012, 19:02

Ripensia Timisoara, primul club profesionist din Romania, infiintat in 1928, revine in fotbal dupa 64 de ani! Inca 3 campioane legendare ar putea fi reinviate, macar pentru povestile lor.

 1.       Coltea Brasov (1920-1931) – O campioana cu “ultrasi”

 Coltea Brasov ramane pana in prezent singura echipa care a adus titlul national sub Tampa. Brasovenii au castigat unicul lor titlu de campioni in anul 1928. Coltea Brasov a castigat finala pentru titlul national in fata echipei Jiul Lupeni. Un lucru foarte interesant despre acest meci  este ca arbitrul a fluierat finalul partidei in minutul 87 din cauza “ultrasilor” brasoveni, care au invadat terenul imediat dupa ce echipa lor favorita a marcat golul decisiv.

 2.       Olimpia Bucuresti (1904-1946) – Prima campioana a Romaniei si prima echipa de fotbal din Bucuresti!

Olimpia Bucuresti este considerata drept prima echipa de fotbal din Bucuresti si a fost infiintata de niste tineri romani si straini, printre care se numara si Mario Gabauer, cel care a adus in anul 1895 prima minge de fotbal in Bucuresti.

Olimpia Bucuresti este de asemenea si prima echipa campioana a Romaniei, ea reusind sa castige primele 2 editii de campionat organizate in Romania. Ce-i drept, misiunea lor a fost destul de usoara si pentru ca primele doua editii de campionat din Romania s-au desfasurat doar cu 3 competitoare: Olimpia Bucuresti, United Ploiesti si Colentina Bucuresti.

3.       Chinezul Timisoara (1910-1949) – 6 titluri consecutive de campioana, doar Steaua le-a egalat recordul!

Acest club a fost infiintat in anul in 1910 de catre muncitorii de la Caile Ferate Timisoara. Chinezul Timisoara a dominat fotbalul romanesc intre anii 1921 si 1927, timp in care au realizat recordul de a castiga 6 titluri consecutive de campioana, performanta pe care doar Steaua a reusit sa o egaleze, 70 de ani mai tarziu. Clubul s-a desfiintat in anul 1949. Cauza principala a desfiintarii a fost una familiara Ligii lui Mitica: problemele financiare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!